За Въпроси: +359 889 717 880
За Въпроси: +359 889 717 880
Новини
 • Хипогликемия при диабет тип 2
  Нарушен баланс между лекарства, храна, напитки и физическа активност водят до хипогликемията при диабетици тип 2. 
  Диабетът се характеризира с високи нива на кръвна захар. В някои случаи, обаче, кръвната захар при диабетици може да спадне под минималния праг, което също се смята за един от главните симптоми на заболяването.
  чети подробно
 • Мозъкът на децата гори половината от енергията на организма
  Наддаването на тегло настъпва, когато приемът на калории повишава разхода. По време на ранното детство средно половината от енергията на тялото се използва от мозъка.
  Мозъкът гори половината енергия при деца и това има значение за наддаването на теглото им.
  чети подробно
 • Кучетата ни манипулират с „мили очички“
  Сещате ли се за онзи умолителен, сладък поглед, който прави кучето Ви, когато иска нещо? Разбира се, че се сещате.  В този момент сте готови да му дадете всичко.
  Излиза, че нашите реакция към миловидните погледи на домашния ни любимец са и причината те да ги правят.
  чети подробно
 • Дървото на смъртта: Манчинела или плажна ябълка
  Всяка част от него може да ви убие.
  През 1999 година радиоложката Никола Стрикланд отишла на почивка в карибския остров Тобаго – тропически рай със самотни плажове. Първата сутрин отишла да събира миди и корали в пясъка, когато почивката рязко се превърнала в ад. Между мангото и кокосите по плажа Стрикланд и нейният приятел открили зелени плодове със сладък аромат, които много приличали на малки ябълки. Двамата решили да опитат плода.
  чети подробно
 • 6 болести, от които не боледуваме благодарение на ваксините. Част 1
  От създаването на вариолната ваксина през 19-ти век до масовото разпространение на противогрипните ваксини днес, ваксинирането е помогнало на милиони хора по света да развият имунитет срещу някои от най-смъртоносните болести по света. Благодарение на ваксините много инфекциозни болести като вариола и полиомиелит не съществуват извън лабораториите в САЩ. 
  чети подробно
 • 6 болести, от които не боледуваме благодарение на ваксините,част 2
  Заушката (паротит) се предизвиква от вирус, който се разпространява със слюнката. Преди създаването на ваксината против зашка около 186 000 души са се заразявали с вируса всяка година в САЩ.
  При заразяване с вируса слюнчените жлези се увеличават и стават болезнени, което силно затруднява храненето.
  чети подробно
 • ЛИПОСУКЦИЯ: ОЧАКВАНИЯ VS. РЕАЛНОСТ. (ПРОДЪЛЖЕНИЕ)
  Липосукцията не отменя необходимостта от правилно хранене.
  Много е възможно бързо да „изядете“ добрите резултати от направената липосукция. След процедурата количеството на мастни клетки в третираната област е понижено, но те не са напълно елиминирани. Останалите мастни клетки се разширяват при наддаване на тегло и се свиват при отслабване.
  чети подробно
 • „УМНИТЕ“ ДЕЦА ПО-СКЛОННИ ДА МАМЯТ
  Вероятно казвате на детето си колко е умно, откакто каза първата си дума? И със сигурност ще го наградите, щом се научи да брои до десет и да пише името си. Но…

  Според едно проучване, публикувано в „Psychological Science“, децата са по-склонни да лъжат, ако им казвате, че са умни. Ето защо честото повтаряне на думите „толкова си умен/умна“ би могло да има някои нежелани последици.
  чети подробно
 • ЛИПОСУКЦИЯ: ОЧАКВАНИЯ VS. РЕАЛНОСТ.
  Много е кофти да убиеш мечтите на хората, които са решили, че липосукцията е вълшебната превратна точка в живота им, но на пластичните хирурзи им се налага да правят това всеки ден. Да обясниш на един пациент ограниченията и очакваните резултати понякога може да бъде много трудно, особено пък когато става въпрос за една от най-разпространените пластични операции, която поставя доста високи, почти нереалистични очаквания 
  чети подробно
 • КОИ СА НАЙ-МРАЗЕНИТЕ ХРАНИ ПО СВЕТА
  Всеки има собствени предпочитания и вкус към храните. Например, едни намират чесъна за отблъскващ, други го обожават. Но има някои храни, които биват много по-мразени от други. Направено е проучване кои са най-мразените храни в целия свят и ето какви резултати били получени:
  Карфиол. Нехаресван от някои заради „гадния“ вкус, „отблъскващия“ и „мозъкоподобен“ вид, карфиолът определено не е от най-обичаните храни.
  чети подробно