До -50% на слънцезащитна козметика през юли
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0
Филтри Филтри
Изчисти всички филтри
Марки
Симптоми
Вид продукт
Продуктова форма
Проблем
Слънцезащитен фактор
Подходящ за
Начин на приложение
Цени:
0 2000

Алергии

(97)
Сортирай по:

Как да изберем продукт за сенна хрема?

Алергията е реакция на организма към нормално безвредни съставки на околната среда.

Носът е входна врата на дихателната система и през него проникват разнообразни алергени, които предизвикват образуване на специфични антитела и при повторен контакт се развива алергична реакция.

По-късно се създава чувствителност и към други алергени, а при участието и на централната нервна система, организмът може да реагира и на дразнители, непритежаващи антигенни свойства /например изображение на цвете/.

Сенната хрема има сезонен характер (началото на пролетта-краят на лятото)  и се предизвиква от:

- през пролетта – тичинковия прашец от растенията
- през лятото - полена на  цветята
- през есента – спори на гъбите

Протича с пристъпи на многократно кихане, запушване на носа, отделяне на бистра течност. Те се предшестват от сърбеж в носа и гърлото и главоболие.

Несезонната алергична хрема се проявява през цялата година и се причинява от животински, микробни, контактни алергени, медикаменти, домашен прах и други.

Лечението на алергичния ринит е трудно и продължително и е по-резултатно, ако се установи причинителят.

Използвайте препоръките на нашите фармацевти, за избор на продукт при сенна хрема. Консултирайте се с лекар, ако все още не сте го направили.

За облекчаване на симптомите на запушен нос и сълзящи очи се препоръчва прием на таблетки или сиропи:

Алегра - използва се за облекчаване на симптомите на сенна хрема (сезонен алергичен ринит) като кихане, течащ и запушен нос и сърбящи, зачервени и сълзящи очи.  Възрастни и деца над 12години. По 1 таблетка дневно с чаша вода преди хранене. Прочетете листовката!
Кларитин - облекчава симптомите, свързани с алергичен ринит (сенна хрема), като кихане, секреция или сърбеж в носа, както и парене или сърбеж в очите. При лечението на уртикария (копривна треска), за облекчаване на симптоми като сърбеж, зачервяване и за намаляване на броя и големината на уртиките. За възрастни и деца над 6 години. Прочетете листовката!
Ксизал - за лечение на болестните прояви (симптомите), свързани с алергичен ринит, хронична копривна треска с неустановен произход (хронична идиопатична уртикария). Възрастни и деца над 6 годишна възраст: по 1 таблетка дневно.Прочетете листовката!

За облекчаване на симптомите на запушен нос - спрейове и капки

Алергодил 1% назален спрей 10ml - за симптоматично лечение на сезонен алергичен ринит (сенна хрема) и целогодишен алергичен ринит. Възрастни и деца в училищна възраст. Да се впръсква във всяка ноздра 2 пъти дневно. Прочетете листовката!
Олинт Хидра 0,1% спрей за нос - лекарствен продукт без лекарско предписание за деца над 6 години за намаляване отока на носната лигавица при остра хрема, пристъпи на обилен носен секрет, алергична хрема, остри синуити. Прочетете листовката!

За облекчаване на симптомите в очите – капки за очи

Артелак облекчава симптомите на алергичен конюнктивит, като сърбеж, сълзене и дразнене на очите. Предназначен е за профилактика и лечение. Предпазва от проникване на алергени. Без консерванти, Артелак Ектоин е подходящ за продължителна употреба, както и за използване при носене на контактни лещи и при чувствителни очи.
Сенсилукс капки за очи – 10ml - намалява признаците на оток, подуване на конюнктивата, чувството на парене, дразнене, сърбеж и болка; допринася за облекчаване на признаците на умерено очно дразнене от неинфекциозен произход. За лечение на алергично възпалителни симптоми, предизвикани от свръхчувствителност към полени. Прочетете листовката!

Хомеопатично решение

Ринитал - подходящ както за лечение, така и за профилактика  на сезонен и целогодишен алергичен ринит. Той решава проблемите, свързани с неприятните симптоми на сенната хрема и алергията към домашен прах. Ринитал може да се използва за профилактика на оплакванията при сенна хрема още преди те да се развият. За възрастни и деца над 1 година. Прочетете листовката!


Ако страдате от сенна хрема, опитвайте се да избягвате цветния прашец

Доколкото е възможно, прекарвайте повече време на закрито със затворени прозорци. Избягвайте излизането в ранните сутрешни часове, както и в късните следобедни, когато количеството на пчелния прашец обикновено е по-високо.
Носете слънчеви очила, които максимално да предпазват очите ви от директно попадане на полени.
Избягвайте тревистите площи като паркове и градини.
След разходка внимателно почистете косата и дрехите си от евентуално полепналия по тях цветен прашец.

debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват чрез
куриерските услуги на Спиди АД