За Въпроси: +359 889 717 880
печелете бонус точки
докато пазарувате
Поръчайте онлайн
вземете от аптека
Спестете 2% и
безплатна доставка
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
Новини
Страници :
 • Подари грижа на сърцето с хранителни добавки Джеймисън
  Възползвайте се от промоционалната кампания „В месеца на сърцето подари грижа и на своето“! Кампанията на Jamieson стартира през февруари и е насочена към всички, които полагат грижи за своето сърдечно здраве. Тя предлага 15% отстъпка за специално подбрани продукта с ключови съставки за добро сърдечно здраве:
  чети подробно
 • Как да съхраним здравето на черния дроб?
  Черният дроб работи неуморно, изпълнявайки стотици функции в нашия организъм. Той помага за превръщането на храната в енергия и хранителни вещества. Филтрира токсините и ги разгражда, така че тялото да се отърве от тях.

  ​Заболяването на черния дроб често протича безсимптомно или с неясни симпоми като прекалена умора, болки в мускулите, сърбеж по кожата, подуване на корема, тъмна урина, дезориентация или пожълтяване на кожата и очите.

  Най-честите чернодробни заболявания се причиняват от вирусите на Хепатит А, В и С, но могат да бъдат причинени и от неинфекциозни причинители, като наркотици, затлъстяване, алкохолизъм.

  Дълготрайното увреждане на черния дроб може да доведе до цироза. Тя е необратим процес и уврежда нормалната функция на черния дроб и е най-честата причина за развитието на рак.

  чети подробно
 • Хороскоп за месец февруари. Лунни фази.
  ОВЕН – динамиката през февруари продължава до средата на месеца, но вече по-съществено при родените между 11 и 20 април. Марс във вашия знак изпълва със сили и енергия всички представители на знака и ви помага да осъществите много от целите си. Но за да бъде успеха ви пълен, трябва да сте много постоянни и търпеливи, което на вас ви е малко чуждо. Давайте всичко от себе си, защото с търпение и постоянство имате шанс да спечелите много. Ако не веднага, то печалбата няма да закъснее в близкото бъдеще.


  чети подробно
 • Нов живот за черния дроб. Детокс с Шуслерови соли
  Без значение дали в новогодишния ви списък с решения как да промените живота си към по-добро фигурира идеята най-накрая да свалите няколкото килограма в повече или обещания как ще спортувате и ще си почивате, началото на годината е подходящ момент да помислите за здравето си. Ясно е, че през зимата всички си угаждаме повече на трапезата и водим по-заседнал начин на живот. Всичко това натоварва и храносмилателната система, и органите за детоксикация. Затова, ако искате да сте здрави и през зимата, и през цялата година, заложете на следните стъпки за детоксикация и презареждане на тялото с енергия и сили.
  чети подробно
 • Какви са причините за затлъстяването?
  Отдавна е известно, че приемането на калории, които не се изразходват, води до натрупване на килограми. Големите количества на лесно усвоими въглехидрати обаче също съдействат немалко за покачването на теглото.
  Как да обясним какво води до натрупването на мастни запаси в организма?
   
  Калории…
  Защо толкова много хора страдат от затлъстяване в наши дни? Според СЗО отговорът е ясен: „Основната причина за наднорменото тегло е дисбалансът между приема и разхода на калории.” С други думи: или се храним много, или се движим малко, или и двете. Когато това се случи, излишъкът от калории се натрупва по бедрата ни. При това няма значение дали калориите са приети под формата на протеини, въглехидрати или мазнини – трите основни компоненти на нашето хранене, наричани още макрохранителни вещества. Решението на проблема в този случай е очевидно: храни се по-малко, движи се повече!
  чети подробно
 • Какви са стойностите на нормалното кръвно налягане и трябва ли да се страхуваме от високо кръвно
  За да се грижите за своето кръвно налягане, трябва да го разбирате. Когато измерите стойностите му, ще получите две граници– горната е т.нар. систолно налягане, а долната – диастолно. Систолното налягане се отнася към фазата, в която се изтласква кръв от сърцето. Диастолното е фазата, в която сърцето се пълни с кръв. Нормалното кръвно налягане влиза в границите от 90 до 139 mmHg систолно и 60 до 89 mmHg диастолно. Под тези числа то е ниско, а над тях – високо. Понякога се случва само една от тези граници да е извън нормата.

  Винаги трябва да се консултирате с лекаря си, когато имате съмнения в тази насока. Често пъти се обръща повече внимание на систолното налягане – то се увеличава с възрастта, а когато е над нормата при хора над 50 години, става рисков фактор за сърдечни заболявания. Дори систолното кръвно налягане да не се увеличи с годините, диастолна граница извън нормата може да доведе до някои усложнения. 
  чети подробно
 • Измерете безплатно кръвната си захар в аптеки Афиа
  Заповядайте на безплатно измерване на кръвна захар с глюкомер Contour plus! Запознайте се с нейните предимства и възможности!
   
  Очакваме Ви в посочените дни, от 8:30 часа до 10:30 часа.

  БУРГАС
  04 януари - Афиа Била, супермаркет Билла на Трапезица
  08 януари - Афиа Кирил и Методий , ул.“Св.Св.К. и Методий" 24
  11 януари - Афиа Сарафово, ул.“Брацигово“ 11
  14 януари - Афиа Гладстон, ул.“Гладстон" 61
  16 януари - Афиа Изгрев, к-с Изгрев, бл.110
  28 януари - Афиа Ботева, ул.“Христо Ботев" 70
  30 януари - Афиа Зорница, к-с „Зорница" бл.62

  КАМЕНО
  23 януари - Афиа, ул. "Освобождение" 78 (срещу Общината)

  КАРНОБАТ
  10 януари - Афиа, ул.“България“ 4

  ЯМБОЛ
  22 януари - Афиа Търговска, ул.“Търговска“ 31


  чети подробно
 • Да поправим щетите след празниците
  Дълги часове пред отрупаните маси, алкохол, цигари, недостиг на сън... Прегрешенията ни по празниците са многобройни, но началото на новата година е чудесен момент да започнем „на чисто”.

  Кои са естествените начини за детоксикация на организма?

  Всяка клетка в човешкото тяло има способността да се детоксикира. Отпадъците от метаболитните процеси и натрупани токсини от храни и замърсената околната среда се разграждат, неутрализират и отстраняват благодарение на лимфната система, бъбреците и черния дроб. Но когато нарушаваме естествения си ритъм на активност-сън-почивка и се храним безразборно, тялото ни не може да се възстанови, да се зареди с нови сили.
  чети подробно
 • Работно време на аптеки Афиа през празничните дни

  Скъпи приятели,

  Аптеки Афиа ще работят за Вас и през официалните празнични дни:
   
   - 24 декември (понеделник) - всички аптеки Афиа
   - 25 декември (вторник) - Афиа Била
   - 26 септември (сряда) - Афиа Била, Ботева, Гладстон, Изгрев, Зорница, Карнобат, Сарафово, Търговска - Ямбол.
  чети подробно
 • Как да предпазим очите? Съветите на нашите фармацевти
  В наши дни почти всяка работа е свързана с писане, четене, водене на сметки и документация, и обикновено всичко това се върши на компютър. Вследствие на часовете, прекарани пред екрана, от които получаваме болки във врата, гърба, кръста, а понякога и по-сериозни проблеми, страдат не само обездвижените ни мускули, но и два много важни органа в човешкото тяло –нашите неуморно работещи очи.

  А как почиваме след натоварения работен ден? Лаптоп, телефони, фейсбук, есемес-и, книга, телевизор, кино? Какво е общото между тези неща? Те всички изискват активна работа от нашите очи, защото за тях работният ден не приключва, докато не заспим.

  И не случайно почти всеки страда от някакъв проблем с очите. Обикновено се касае за безопасното късогледство, масовото след 50-годишна възраст далекогледство или пък астигматизъм, но има някои доста по-сериозни заболявания, които не се лекуват с поставянето на симпатичен чифт очила, а изискват лечение, дори и операция.

  чети подробно
Страници :