За Въпроси: +359 889 717 880
печелете бонус точки
докато пазарувате
Поръчайте онлайн
вземете от аптека
Спестете 2% и
безплатна доставка
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
Новини
Страници :
 • Млечните продукти засилват сенната хрема

  Ако от кихавици, течащи носове и сълзящи очи можеше да се произвежда електричество, то почти всеки пети човек на Земята щеше да бъде една мини електроцентрала от пролетта до есента. Статистиката сочи, че приблизително толкова хора страдат от сезонен алергичен ринит или т.нар. „сенна хрема”, характерна за този период от годината. Нерядко тя засяга цели семейства.
  Причина за заболяването са полените, отделяни от цъфтящите растения. Те попадат в тялото чрез въздуха, който вдишваме, и предизвикват бурна имунна реакция в организма на алергичните. Симптомите са упорито кихане, сърбеж в носа или очите, запушен нос, водниста хрема, зачервени или подути клепачи, кашлица, главоболие, сънливост.

  Защо не трябва да я подценяваме?

  Сенната хрема е нож с няколко остриета и не бива да се пренебрегва. Тя значително може да влоши работоспособността. Голяма част от болните се оплакват, че болестта влияе също толкова зле на социалния и най-вече на сексуалния им живот. 
  чети подробно
 • Хороскоп за месец април. Лунни фази. Луна "без курс"

  ОВЕН – месецът ще бъде наситен с контакти, пътувания, разрешаване на важни документални въпроси и с повече отговорности на работното място. Ще се налага да балансирате между семейните и професионални ангажименти, за да успеете да осъществите набелязаните цели и задълженията ви. Въпреки динамиката имате големи шансове за добри резултати и успехи. Изпълнени сте с енергия и нови идеи. Подредете по приоритет многобройните си идеи и съставете план за действие. Не бързайте, за да не допуснете грешки. И най-важното - бъдете постоянни в желанията си, не се отказвайте, ако срещнете затруднение. Късметът е с вас, бъдете търпеливи. Благоприятен месец за творчески занимания, обмен на информация, обучение, подписване на договори, реклама, покупка на автомобил или техника за дома.

  ТЕЛЕЦ – през първата половина на месеца имате добри възможности за допълнителни доходи и печалби. Не са изключени и малко повече разходи по дома и семейството, преразглеждане на приоритетите. След 20 април родените през първа декада Телци е желателно да се предпазват от травми, наранявания или инциденти. Възможни са неочаквани обрати и повече стрес в ежедневието ви. 
  чети подробно
 • За да се избавите от главоболие и мигрена – послушайте червата си!
  Мигрената е неврологично заболяване, от което страдат около 10% от хората в Европа като жените страдат 3 пъти повече. Как се стига до това хронично заболяване не е изяснено окончателно и до днес. Съвременното научно предположение е , че се касае за дразнене на мозъчната тъкан и мозъчните мембрани, което увеличава чувствителността към болка и причинява болка чрез освобождаване на сигнални вещества. Симптомите са обширни и включват не само измъчващата болка в главата, но и сетивни смущения и проблеми със стомашно-чревния тракт. Към отключващите фактори спадат стрес, дефицит на сън, хормонални проблеми, фактори на околната среда и определени храни и напитки – особено тези, които съдържат много глутамат (вкусов подобрител) или тиамин, хистамин или триптофан.
  чети подробно
 • Какви са причините за затлъстяването?
  Отдавна е известно, че приемането на калории, които не се изразходват, води до натрупване на килограми. Големите количества на лесно усвоими въглехидрати обаче също съдействат немалко за покачването на теглото.
  Как да обясним какво води до натрупването на мастни запаси в организма?
   
  Калории…
  Защо толкова много хора страдат от затлъстяване в наши дни? Според СЗО отговорът е ясен: „Основната причина за наднорменото тегло е дисбалансът между приема и разхода на калории.” С други думи: или се храним много, или се движим малко, или и двете. Когато това се случи, излишъкът от калории се натрупва по бедрата ни. При това няма значение дали калориите са приети под формата на протеини, въглехидрати или мазнини – трите основни компоненти на нашето хранене, наричани още макрохранителни вещества. Решението на проблема в този случай е очевидно: храни се по-малко, движи се повече!
  чети подробно
 • Как да съхраним здравето на черния дроб?
  Черният дроб работи неуморно, изпълнявайки стотици функции в нашия организъм. Той помага за превръщането на храната в енергия и хранителни вещества. Филтрира токсините и ги разгражда, така че тялото да се отърве от тях.

  ​Заболяването на черния дроб често протича безсимптомно или с неясни симпоми като прекалена умора, болки в мускулите, сърбеж по кожата, подуване на корема, тъмна урина, дезориентация или пожълтяване на кожата и очите.

  Най-честите чернодробни заболявания се причиняват от вирусите на Хепатит А, В и С, но могат да бъдат причинени и от неинфекциозни причинители, като наркотици, затлъстяване, алкохолизъм.

  Дълготрайното увреждане на черния дроб може да доведе до цироза. Тя е необратим процес и уврежда нормалната функция на черния дроб и е най-честата причина за развитието на рак.

  чети подробно
 • Ревалид – гордей се с косата си!
  Revalid е разработена през 1992 г. в Швейцария с оглед цялостна грижа за косата и елиминиране на проблемите с косопада.

  Висококачествената швейцарска сeрия за възстановяване на косата  включва капсули с лечебен ефект, шампоан и балсам, крем-маска и енергизиращ тоник. От началото на този месец е наличен и най-новият продукт на марката -  Regrowth serum, предназначен за спиране на косопада и възстановяване растежа на косата.

  Ревитализиращият шампоан и балсам, подхранващата крем-маска и енергизиращ тоник с кофеин са произведени по специална формула, съдържаща аминокиселини, витамини, растителни екстракти и алантоин. Те имат меко действие върху скалпа и косата, подходящи са за ежедневна употреба от мъже и жени, за всички типове коса.

  чети подробно
 • Хороскоп за месец февруари. Лунни фази.
  ОВЕН – динамиката през февруари продължава до средата на месеца, но вече по-съществено при родените между 11 и 20 април. Марс във вашия знак изпълва със сили и енергия всички представители на знака и ви помага да осъществите много от целите си. Но за да бъде успеха ви пълен, трябва да сте много постоянни и търпеливи, което на вас ви е малко чуждо. Давайте всичко от себе си, защото с търпение и постоянство имате шанс да спечелите много. Ако не веднага, то печалбата няма да закъснее в близкото бъдеще.


  чети подробно
 • Нов живот за черния дроб. Детокс с Шуслерови соли
  Без значение дали в новогодишния ви списък с решения как да промените живота си към по-добро фигурира идеята най-накрая да свалите няколкото килограма в повече или обещания как ще спортувате и ще си почивате, началото на годината е подходящ момент да помислите за здравето си. Ясно е, че през зимата всички си угаждаме повече на трапезата и водим по-заседнал начин на живот. Всичко това натоварва и храносмилателната система, и органите за детоксикация. Затова, ако искате да сте здрави и през зимата, и през цялата година, заложете на следните стъпки за детоксикация и презареждане на тялото с енергия и сили.
  чети подробно
 • Какви са стойностите на нормалното кръвно налягане и трябва ли да се страхуваме от високо кръвно
  За да се грижите за своето кръвно налягане, трябва да го разбирате. Когато измерите стойностите му, ще получите две граници– горната е т.нар. систолно налягане, а долната – диастолно. Систолното налягане се отнася към фазата, в която се изтласква кръв от сърцето. Диастолното е фазата, в която сърцето се пълни с кръв. Нормалното кръвно налягане влиза в границите от 90 до 139 mmHg систолно и 60 до 89 mmHg диастолно. Под тези числа то е ниско, а над тях – високо. Понякога се случва само една от тези граници да е извън нормата.

  Винаги трябва да се консултирате с лекаря си, когато имате съмнения в тази насока. Често пъти се обръща повече внимание на систолното налягане – то се увеличава с възрастта, а когато е над нормата при хора над 50 години, става рисков фактор за сърдечни заболявания. Дори систолното кръвно налягане да не се увеличи с годините, диастолна граница извън нормата може да доведе до някои усложнения. 
  чети подробно
 • Измерете безплатно кръвната си захар в аптеки Афиа
  Заповядайте на безплатно измерване на кръвна захар с глюкомер Contour plus! Запознайте се с нейните предимства и възможности!
   
  Очакваме Ви в посочените дни, от 8:30 часа до 10:30 часа.

  БУРГАС
  04 януари - Афиа Била, супермаркет Билла на Трапезица
  08 януари - Афиа Кирил и Методий , ул.“Св.Св.К. и Методий" 24
  11 януари - Афиа Сарафово, ул.“Брацигово“ 11
  14 януари - Афиа Гладстон, ул.“Гладстон" 61
  16 януари - Афиа Изгрев, к-с Изгрев, бл.110
  28 януари - Афиа Ботева, ул.“Христо Ботев" 70
  30 януари - Афиа Зорница, к-с „Зорница" бл.62

  КАМЕНО
  23 януари - Афиа, ул. "Освобождение" 78 (срещу Общината)

  КАРНОБАТ
  10 януари - Афиа, ул.“България“ 4

  ЯМБОЛ
  22 януари - Афиа Търговска, ул.“Търговска“ 31


  чети подробно
Страници :