За Въпроси: +359 889 717 880
печелете бонус точки
докато пазарувате
Поръчайте онлайн
вземете от аптека
Спестете 2% и
безплатна доставка
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
Новини
Страници :
 • Как да предпазим очите? Съветите на нашите фармацевти
  В наши дни почти всяка работа е свързана с писане, четене, водене на сметки и документация, и обикновено всичко това се върши на компютър. Вследствие на часовете, прекарани пред екрана, от които получаваме болки във врата, гърба, кръста, а понякога и по-сериозни проблеми, страдат не само обездвижените ни мускули, но и два много важни органа в човешкото тяло –нашите неуморно работещи очи.

  А как почиваме след натоварения работен ден? Лаптоп, телефони, фейсбук, есемес-и, книга, телевизор, кино? Какво е общото между тези неща? Те всички изискват активна работа от нашите очи, защото за тях работният ден не приключва, докато не заспим.

  И не случайно почти всеки страда от някакъв проблем с очите. Обикновено се касае за безопасното късогледство, масовото след 50-годишна възраст далекогледство или пък астигматизъм, но има някои доста по-сериозни заболявания, които не се лекуват с поставянето на симпатичен чифт очила, а изискват лечение, дори и операция.

  чети подробно
 • Щастлива и спор(т)на зима с JAMIESON

  Купи продукти  на Jamieson в периода от 26.11.2018 г. до 06.01.2019 г. Регистрирай номера на касовия бон. Участвай в томбола за: голямата награда от 800лв ваучер за екипировка, два ваучера по  200лв за екипировка  и  20 опаковки Magnesium 100 mg Jamieson.
  Джеймисън ( Jamieson Laboratories ) е канадски производител , признат за новаторство и отличие в производството на висококачествени витамини и добавки от естествени източници. 

  Можете да разгледате и поръчате витамините и хранителните добавки на Jamieson,
  следвайки този линк: https://www.afya-pharmacy.bg/brandsbg/154
  чети подробно
 • За диабета и последствията от него
  Диабетът е хронично заболяване, характеризиращо  се с нарушена въглехидратна, мастна и белтъчна обмяна вследствие на абсолютна или относителна инсулинова недостатъчност.

  Засяга почти еднакво мъже и жени, най-често на възраст от 40 до 60 години.

  Инсулинът е хормон, който се произвежда в панкреаса и е наричан още задстомашна жлеза поради своето разположение. Панкреасът е представен от две части – външносекреторна, свързана с храносмилането и вътрешносекреторна, представена от островите на Лангерханс. Те представляват струпвания на клетки, а общият им брой е около 1-2 милиона. В тези острови се намират В-клетките, които произвеждат инсулин. 

  чети подробно
 • Преодолейте болката в ставите!
  Ежедневието на всеки човек е свързано с ходене и множество движения, които с течение на времето се отразяват върху ставния хрущял - устойчивата съединителна тъкан, която покрива краищата на костите, изграждащи определена става. Износването на хрущялите може да доведе до хронично възпаление на ставите, т.нар. артрит. 

  Ролята на ставния хрущял е да омекотява ставите, да осигурява лесни и гладки движения в тях. Специална структура, наречена синовиална мембрана, произвежда течност, която изхранва ставния хрущял. Износването на ставите може да доведе до възпаление на синовиалната мембрана, изразяващо се в повишено производство на течност в ставата - получава се оток, който впоследствие може да премине в остеоартрит или с други думи - артрит, дължащ се на износване на ставите.
   

  чети подробно
 • Правила при прием на лекарства
  Без значение дали приемате лекарства без рецепта или по лекарско предписание, дали лекарството е предписано на вас или на някой ваш близък, има правила за безопасност при употребата му, които задължително трябва да спазвате. Това е особено важно, ако приемате голям брой медикаменти за определено заболяване или периодично приемате лекарства без рецепта.

  1. Спазвайте броя на приемите като ги разпределяте през цялото денонощие, без да изключвате времето за сън. Това е  така, защото организмът функционира без значение дали човек е буден или спи -  сърдечният мускул се съкращава, черният дроб преработва лекарствата, а бъбреците елиминират отпадните продукти с урината. За да бъде ефективно едно лекарство (особено антибиотиците и противовирусните препарати) те трябва да осигуряват терапевтична  бионаличност 
  чети подробно
 • Национална инициатива Активно движение без болка
  Станете част от националната инициатива „Активно движение без болка“!

  Вземете безплатно книга с полезни съвети за възвръщане на подвижността и преоткриване на радостта от движението, част от националната кампания на Волтарен.

  Книгите ще намерите на специален дисплей в аптеки Афиа.

  Ако сте над 35 години и искате да научите повече за ползите от упражненията и как поддържането във форма може да помогне да сте здрави и да облекчите болката, вземете книгата на Voltaren emulgel.


  чети подробно
 • Измерете безплатно кръвната си захар в аптеки Афиа
  През ноември отново може да се възползвате от безплатно измерване на кръвна захар в аптеки Афиа. 
  Очакваме Ви в посочените дни, от 8:30 часа до 10:30 часа.


  БУРГАС
  07 ноември - Афиа Изгрев, к-с “Изгрев”, бл.110
  08 ноември - Афиа Ботева, ул.“Христо Ботев" 70
  12 ноември - Афиа Била, супермаркет Билла на Трапезица
  14 ноември - Афиа Гладстон, ул.“Гладстон" 61
  16 ноември - Афиа Кирил и Методий , ул.“Св.Св.К. и Методий" 24
  19 ноември - Афиа Зорница, к-с „Зорница" бл.62
  26 ноември - Афиа Сарафово, ул.“Брацигово“ 11

  КАМЕНО
  21 ноември - Афиа, ул. "Освобождение" 78 (срещу Общината)

  КАРНОБАТ
  22 ноември - Афиа, ул.“България“ 4

  ЯМБОЛ
  27 ноември - Афиа Търговска, ул.“Търговска“ 31


  чети подробно
 • Иновация при борба с косопада - Revalid REGROWTH SERUM
  Жените и мъжете, които търсят просто, но ефективно решение за намаляване на загубата на коса и възстановяване на нейния растеж, сега могат да открият новия Revalid REGROWTH SERUM , с клинично тестваната и награждавана активна съставка Redensyl.

  Revalid е разработен през 1992 г. в Швейцария специално за цялостна грижа за косата и за лечение на косопад. През есента на 2018 г. успешната серия на марката Revalid се допълва с новия Revalid REGROWTH SERUM.
  чети подробно
 • -20% отстъпка на козметика SVR, SKINCODE EXCLUSIVE, SOBIO
  козметика скинкод, свр, собио с отстъпка Поддържайте кожата си сияйна и красива и през есента. Не пропускайте да се възползвате от 20% отстъпкa на специално подбрани козметични продукти в аптеки Афиа. Погрижете се за вашия тип кожа с висококачествената козметика SVR, SKINCODE EXCLUSIVE, SOBIO.

  SVR продукти с отстъпкаsobio продукти с отстъпкаskincode exclusive продукти с отстъпка

  чети подробно
Страници :