До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Общи условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ за ползване на интернет аптеката на „АФИА ФАРМА’ ЕООД

Настоящите Общи условия важат за всички поръчки и доставки между Афиа фарма ЕООД, ЕИК 203420278 и клиентите на нейната онлайн аптека www.afya-pharmacy.bg.
Тези условия обвързват всички потребители. С натискане на бутона „Съгласен съм с условията на Афиа фарма ЕООД”, потребителят се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва настоящите Общи условия.

Поръчка на стоки

1. Обслужващата ви физическа аптека се намира в гр. Бургас на ул. "Христо Ботев" 70 и има издадено разрешение за търговия на дребно с лекарствени продукти № АП-0202002715-2/13.03.2024 г. от Изпълнителната агенция по лекарствата. Ръководител на аптеката е магистър-фармацевт Красимира Ташева-Иванова.

2. Интернет аптеката на Афиа фарма предлага за покупка на посетителите на сайта лекарства без рецепта, хранителни добавки, медицински изделия, санитарно-хигиенни материали, козметика, билки, разрешени за употреба и продажба в РБългария

3. Разделът „Справочник лекарства“ предоставя на потребителите информация за регистрираните в РБългария лекарства по лекарско предписание, съдържаща се  в „листовка за потребителя“. Тази информация не е предназначена за самолечение.

4. Чрез кликване върху името или снимката на продуктите потребителят получава достъп до подробна информация за съответния продукт., както и продуктовите му опции, ако има такива. След посочване на желаната бройка и кликване върху символа за покупка продуктът е поставен във виртуалната количка за пазаруване.

5. С кликване върху бутона "количка", позициониран в горната дясна част на интернет аптеката, посетителят отваря страница с информация за продуктите в неговата виртуалната количка и при необходимост да направи желаните промени или да продължи с пазаруването.

6. Ако потребителят не желае да добавя допълнителни продукти, може да премине към следващата стъпка посредством бутона „премини към попълване на данните“. Вече регистрирани клиенти могат да въведат потребителското си име и парола, за да използват автоматично своите запаметени данни. Алтернативно потребителят може да се регистрира и като нов клиент и да създаде свой потребителски профил или да продължи пазаруването без потребителски профил.
На тази страница потребителят трябва да избере „начин на доставка“ и „начин на плащане“  и да се съгласи с Общите усливия на Афиа фарма ЕООД.

7. Чрез кликване върху бутона „продължи поръчката“ потребителят достига до „Преглед“, където получава сборна информация за поръчката си с посочена цена (с включено ДДС), както и информация за условията на доставка, транспортните разходи и такса наложен платеж, ако е избрал този метод на плащане.

8. Поръчката се финализира посредством кликване върху бутона "купувам". С тази стъпка поръчката става обвързваща.

Забележка: Аптеки Афиа не приемат поръчки по телефона.

Договор за продажба от разстояние   
 
9. Продуктите, които се намират на интернет страниците в онлайн аптеката  служат за визуализация и не представляват обвързваща оферта за продажба.
Завършвайки процеса на поръчване с натискане на бутона "купувам", потребителят от своя страна изпраща обвързващо предложение за сключване на договор за продажба. Непосредствено след това потребителят получава електронно съобщение с автоматично потвърждение за получаване на поръчката (потвърждение на поръчката). Това потвърждение на поръчката все още не представлява приемане на предложението за сключване на договор.
Договорът с Афиа фарма ЕООД се счита за сключен едва след изпращането на поръчаните продукти и потвърждение на изпращането посредством електронно съобщение до клиента (потвърждение за изпращане).

Ограничения в количествата

Закупуване на предлаганите стоки е допустимо само в обичайните за лични нужди с нетърговска цел количества.

Цени и транспортни такси

Цените на всички продукти са крайни с ДДС за 1 брой.
Цените на продуктите, посочени на сайта, не включват транспортиране до адрес на клиента или до офис на куриера.
При плащания с карта и плащане с наложен платеж в крайната сума на поръчката се включват и транспортните разходи.
Транспортът при поръчки на стойност над 58 лв за пратки до 2 кг е безплатен.
Транспортът при поръчки на стойност над 100 лв за пратки до 5 кг е безплатен.
Цените на доставка и наложен платеж са по действащата тарифа на куриерска фирма Спиди.

Доставка

Афиа фарма ЕООД си запазва правото да направи отказ от доставка на потвърдена поръчка в случай, че стоките не са достъпни.
При липса на складова наличност от заявената стока, в рамките на 2 работни дни Афиа фарма ЕООД уведомява потребителя за изчерпването й чрез изпращане на съобщение до посочения от потребителя електронен адрес или на посочения телефонен номер.
В случай, че е направен превод по сметката на търговеца, потребителят ще може да избира между възстановяване на сумите и отказ от поръчката или чрез заместваща поръчка.
Възстановяване на сумите по отказани поръчки се извършва чрез превод по сметката на клиента в срок до 14 работни дни.

Ако доставените продукти са с причинени по време на транспорта дефекти, е необходимо клиента да уведоми по възможност незабавно Афиа фарма. Така Афиа фарма получава възможност да рекламира дефектите пред извършилото доставката дружество или пред застрахователната фирма. Ако клиентът не уведоми за настъпилите при транспортирането дефекти, то това не накърнява по никакъв начин неговото законово регламентирано право на рекламация.
За да изпълни поръчката по възможно най-добър начин, Афиа фарма предоставя електронния адрес и телефонния номер на клиента на съответния доставчик. Препращането на тази информация е неотменна съставна част на договорните отношения с Афиа фарма. В това отношение клиентът няма право на избор, респективно на възражение.

Право на отказ

По отношение на предлаганите продукти е налице законова гаранция за съответствие на стоката с договора за продажба.

Имате право да се откажете от направена поръчка в срок от 14 дни. Срокът на право на отказ е четиринадесет дни от датата на приемане на последната доставена стока от Вас или от от посочено от Вас трето лице, различно от доставчика.

Вие трябва да поемете преките разходи по връщане на стоките. В случай на отказ, стоката трябва да бъде върната в запазена оригинална опаковка, с ненарушена цялост и неизползвана. При неизпълнение на тези условия запазваме правото си да откажем да приемем върнатата стока и да не възстановим сумата, платена от Вас.

Лекарства без лекарско предписание, хранителни добавки и медицински изделия не могат да бъдат връщани поради специфичните изисквания на съхранението им, освен ако това не се случи при самата доставка от куриера. Веднъж приети от клиента, тези продукти не подлежат на връщане.

За да използвате правото си на отказ е достатъчно да изпратите уведомлението за отказ преди изтичане на посочения по-горе срок - https://www.afya-pharmacy.bg/infobg/1

След вашия отказ ние ще ви възстановим всички плащания, като използваме същото платежно средство, използвано от вас при първоначалната транзакция  незабавно и най-късно в четиринадесет дневен срок след получаване на Вашето уведомление за отказ от договора, като това няма да бъде свързано с никакви разходи за Вас.

Вие трябва да ни изпратите обратно стоките за ваша сметка не по-късно от 14 дни след деня, в който сте ни информирали за отказа си от настоящия договор.

В случай, че отказът е заради разминаване на поръчаната и доставена стока, то всички разходи по връщането на продукта и евентуалната му подмяна са за сметка на Афиа фарма ЕООД.

Гаранционни срокове

Афиа фарма ЕООД предлага гаранционен документ на своите клиенти за дадена закупена стока, ако такъв документ е осигурен от производителя и. В документа са описани: адрес и телефон на оторизираните сервизи на закупената стока гаранционните условия на съответните сервизни центрове или производители гаранционен срок на закупената от потребителя/клиента стока.

Плащания

Потребителят може да заплати своята поръчка:
     - чрез наложен платеж на куриера (Спиди)
     - чрез плащане с карта - изтеглянето на сумата се осъществява в срок от една седмица след изпращането на стоката (приемаме плащания с Visa и Mastercard).
     - по банкова сметка: BG65STSA93001528540731 в Банка ДСК. Приема се само плащане в лева, като таксата за превод е за сметка на купувача.

В случай, че клиентът избере да получи поръчката си в избрана от него аптека Афиа, заплаща стойността на място в аптеката в брой или с карта, без да дължи такса доставка.

Лични данни

Афиа фарма ЕООД гарантира на своите Потребители/клиенти конфиденциалността на предоставената информация и лични данни. Последните няма да бъдат използвани, предоставяни или довеждани до знанието на трети лица извън случаите и при условията, посочени в настоящите Общите условия.

Афиа фарма ЕООД се задължава да не разкрива никакви лични данни за Клиента на трети лица - държавни органи, търговски дружества, физически лица и други, освен в случаите когато е получил изричното писмено съгласие на Клиента, информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са оправомощени да изискват и събират такава информация, Афиа фарма ЕООД е длъжен да предостави информацията по силата на закона.

Афиа фарма предоставя Вашите лични данни на куриерска фирма Спиди по силата на договор.
При използване на услугата "Поръчай и вземи от аптека", Вашите лични данни не се предоставят на куриерска фирма Спиди, но могат да бъдат предоставени на нашите съвместни администратори - Афиа фармаси и Афиа инвест, ако аптеката, която сте си избрали е собственост на някоя от двете фирми. Тези данни се предават, за да може да бъде изпълнена поръчката Ви.

Изменения

Общите условия могат да бъдат променяни по всяко време от Афиа фарма ЕООД  и  с публикуването им на сайта стават задължителни за всички потребители, желаещи да ползват услугите на онлайн аптеката.

Изтегли файлове

debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД