До -50% на слънцезащитна козметика през юли
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0
Филтри Филтри
Категории
Изчисти всички филтри
Марки
Вид продукт
Подходящ за
Начин на приложение
Произход
Цени:
0 2000

Здравословно

(124)
Сортирай по:

Здравословното хранене е важна част от воденето на здравословен начин на живот. В съчетание с физическа активност, то може да ви помогне да достигнете и поддържате здравословно тегло, както и да намали риска от хронични заболявания (като сърдечни заболявания и рак) и да помогне за цялостното ви здраве.

Здравословно хранене съвсем не означава обаче, че трябва да спазвате стриктни диети и ограничения или пък да се лишите от храните, които обичате. То е по-скоро начин да постигнем по-добро психическо и физическо здраве, да бъдем по-енергични и да се чувстваме добре в кожата си.

Здравословното хранене не трябва да е сложно. Вместо да се занимавате с броенето на калории, например, помислете за вашата диета по отношение на цвят, разнообразие и свежест. Съсредоточете се върху избягването на пакетирани и преработени храни и избирайте по-пресни съставки, когато е възможно.

Всички ние се нуждаем от баланс на протеини, мазнини, въглехидрати, фибри, витамини и минерали, за да поддържаме здраво тяло. Не е необходимо да премахвате определени категории храни от диетата си, а по-скоро изберете най-здравословните опции от всяка категория.

Както във всичко друго, така и при храненето е важно да не прекаляваме. Яжте толкова храна, колкото е необходима на тялото ви. Трябва да се чувствате сити, но не и да ви стане тежко. Това не означава да зачеркнете храните, които обичате. Яденето на баничка веднъж седмично, например, не е проблем, стига да бъде последвано от здравословен обяд и вечеря, а не от дюнер или пица.

Не си забранявайте любимите храни изведнъж. Това може да ви накара да ги искате повече и накрая да се поддадете на изкушението. Намалете размера на порциите нездравословни храни и не ги яжте толкова често. Хранете се бавно и станете от масата преди да сте почувствате нахранени.

И накрая, хранете се балансирано и разнообразно, не преяждайте, включвайте в менюто си сезонни плодове и зеленчуци. Съчетавайте здравословното хранене с тренировки или друга физическа активност.
 Суперхраните са живи, високоенергийни храни, които са диетични и в същото време притежават силата да изцеляват тялото ни. Те са мощни източници на чисти протеини, витамини, минерали, ензими, антиоксиданти, добри мазнини, незаменими мастни и аминокиселини и други хранителни вещества.

Суперхраните са храни, които далече надхвърлят способностите на останалите растения. Въпреки че има дълъг списък от храни, които съдържат хранителни вещества, които поддържат здравето, суперхраните успяват максимално да заредят тялото ни, особено, когато се консумират редовно.

Какво да търсим?

Хранително съдържание – всяка една суперхрана успява да набави в организма повече витамини, минерали и ензими, отколкото други храни, консумирани едновременно.

Хранително разнообразие – за да разберем дали една храна е суперхрана, трябва просто да сравним колко различни елементи се съдържат в нея.

Съдържание на фитонутриенти – съдържанието на здрави химични съединения, известни и неизвестни, които съществуват в растенията. Има хиляди фитонутриенти в растенията и всяка суперхрана е мощен източник на тези съставки.

Антитоксично действие – целта на консумацията на суперхрани е тялото да се зареди с колкото се може повече хранителни вещества. Суперхраните са чисти храни, без хормони и не са химически стимулирани с пестициди.

Редовната консумация на суперхрани може да окаже решаваща роля за стимулиране на здравето на клетъчно ниво. Не е за подценяване и фактът, че чрез суперхраните тялото ни успява да си набави повече енергия с по-малко количество храна. Органите ни усвояват хранителните вещества най-добре, когато те идват от „истинската храна”.

debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват чрез
куриерските услуги на Спиди АД