До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

В света на йога с Рали: Радост и енергия през лятото

В света на йога с Рали: Радост и енергия през лятото

Лятото е вече зад ъгъла и ни приканва към разходки и приятни дейности на открито. Зная, че е много изкушаващо да пропуснете йога и дневната си доза активност, но ободряването и отпускането, които ви дава практиката, всъщност са точно това, от което се нуждае тялото ви в периода на летните жеги.

Обновете рутината си с тези свежи йога позиции, за да си осигурите радост и енергия през сезона.

Когато диарията те застигне по пътя към плажа (или по всяко друго време)

Поза Дърво

Започнете стъпили стабилно на пода и разпределете тежестта равномерно между двете стъпала. След това преместете тежестта към десния крак и повдигнете левия. Поддържайте десния стабилен и не позволявайте на капачката на дясното коляно да се вдига нагоре и да се „заключва“. Изтеглете левия крак нагоре и поставете ляво стъпало към вътрешната част на бедрото или към прасеца на десния крак, но не поставяйте стъпало върху дясно коляно. Уверете се, че тазът е в неутрална позиция. Съберете длани пред сърцето или над главата и насочете поглед право напред. Опитайте се да останете концентрирани, това ще ви помогне да балансирате. Направете 3 до 5 вдишвания, спуснете левия крак към пода и повторете с десния за следващия период от време.

Поза Лъв

Това упражнение работи с нашия дъх. Освобождава мигновено напрежението, охлажда тялото и успокоява ума. Застанете на колене на пода и седнете удобно върху ходилата. Притиснете длани плътно към коленете cи c пpиcвити пpъcти, ĸaтo зaocтpeнитe нoĸти нa лъв. Πoeмeтe дълбoĸo въздyx пpeз нoca. Cлeд тoвa шумнo издишaйтe пpeз устатa, ĸaтo oтвopитe шиpoĸo ycтaтa и изĸapaтe нaвън eзиĸ. Чyвa ce cпeцифичният звyĸ „xa”, дoĸaтo дъxът пpeминaва пpeз зaднaтa чacт нa гъpлoтo. Повторете 3 до 10 вдишвания и издишвания.

Трите слънчеви правила за защита на кожата от вредни слънчеви лъчи

Поза Шавасана

Когато времето е много горещо, се нуждаем от допълнителна почивка, затова отделете поне 10-15 минути за отпускане в легнала позиция и пълна покой след всяка йога практика или натоварване. Легнете по гръб върху постелката си или върху одеяло на пода, в удобна позиция. Раздалечете краката един от друг, отворите и отпуснете ръцете покрай тялото. Оставете ходила и пръстите на краката и ръцете да се отпуснат. Затворете очи и отпуснете челюстта, очите и челото си. Просто си починете тук. Дишайте приятно. Нека мислите идват и отминават. Не се опитвайте да ги спирате. Просто наблюдавайте дишането и усещанията в тялото.
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД