До -50% на слънцезащитна козметика през юли
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

В света на йога с Рали: За укрепване на нашето ядро

В света на йога с Рали: За укрепване на нашето ядро

Вече може би знаете, че силата и стабилността на нашия център е от съществено значение за функционирането и свободното движение на тялото.
 

Нашето ядро (или център) обхваща най-общо мускулите на средна част на тялото, включително корема, косите мускули, разположени симетрично от двете страни на правия мускул на корема, долната част на гърба и бедрата.


Виж всички продукти за слънцезащита на Avene
 

Ядрото отговаря за поддържането на добра стойка и ви позволява да правите нещата, които обичате с лекота. Има и психологическо предимство за укрепване на ядрото. Според йога култивирането на усещане за вътрешна сила ще ви помогне да отключите своята вътрешна мъдрост. Научни изследвания показват, че физическата активност повишава нашето самочувствие и увереност. Това от своя страна променя начина, по който възприемаме света и взимаме решения.

Нека проверим заедно ефектите на йога позите за укрепване на ядрото!


Започнете, като практикувате тези йога пози за сила една по една, за да откриете как тялото се адаптира към усилието. Когато се почувствате уверени и няма напрежение, може да увеличите задържането. Не забравяйте да включите и лека загрявка, за да подготвите тялото.


Виж всички продукти за слънцезащита на Eucerin

Баланс в поза маса


Започнете на опора на длани и колене, с ръце директно под раменете и колене под бедрата (поза маса). Освободете пръстите на краката си, така че предната част на ходилата да е притисната към пода. Гърбът е издължен. Главата е в неутрална позиция.

Изтеглете пъпа навътре към гръбначния стълб без да извивате гърба. След това протегнете десния крак назад, така че да е успореден на пода. Натиснете назад през петата на крака, за да го активирате. Ако е трудно да балансирате, свалете по-ниско десния крак и докоснете пода с палец. Кракът остава изпънат. С ангажирани коремни мускули, протегнете лявата си ръка напред до височината на рамото и се протегнете напред.

Виж всички продукти за слънцезащите на La Roche-Posay

Задръжте, като внимавате да не отпускате торса да пропада надолу. Дишайте свободно и задръжте от 3 до 6 дъха. Издишайте и се отпуснете обратно в поза маса. Повторете на другата страна, като изпънете левия си крак и дясната ръка. Задръжте за същия период от време, след което отпуснете обратно в поза маса.

Странична дъска


От поза маса, с активно ядро, изпънете краката един по един, поставяйки тялото успоредно на пода (в поза дъска). Обърнете дясното стъпало на външен ръб. Лявото стъпало може да поставите на пода отпред или върху дясното. Завъртете се и прехвърлете тежестта надясно, като останете на опора на една ръка. Дясна длан е под рамото или малко пред него. Лява ръка вдигнете към тавана и изтеглете нагоре, като не позволявате на гръдния кош да се смъква надолу. Главата е в неутрална поза, не я отпускайте да виси. Запазете краката изпънати, торсът - активен и не позволяеайте на тялото да "увисва" надолу.

Виж всички продукти за слънцезащита на Uriage

Ако е много трудно, може да опитате следната вариация: свийте десния крак и пуснете дясно коляно на пода за допълнителна опора, наместете ходило както е удобно. Ако чувствате слабост в опорната ръка, може да изпълнявате само поза дъска (тежестта е разпределена равномерно между двете длани и двата крака), докато натрупате сила. Останете в позата 10-30 секунди. Дишайте свободно. Повторете на другата страна за същото време.
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват чрез
куриерските услуги на Спиди АД