До -50% на слънцезащитна козметика през юли
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

6 въпроса по пътя към мечтаната талия, които вероятно ще си зададеш

6 въпроса по пътя към мечтаната талия, които вероятно ще си зададеш

1. За колко време можеш да се отървеш от излишните килограми?

Качваш се на кантара и решаваш, че следващия път искаш да видиш различна стойност – по-малка и по-здравословна. На първо място обаче трябва да запомним, че теглото не определя здравето ни. Ако искаш да си по-здрав, стреми се към по-здравословен начин на живот.

Все пак, ако целта ти е да достигнеш определено тегло, колко време отнема това?

Здравословната загуба на килограми се случва при комбинация от диета и физическа активност и обикновено не надвишава 800-900 грама на седмица. Разбира се, ти можеш да свалиш повече или по-малко, но като цяло това са здравословните стойности.

Добрият метаболизъм – привилегия на богопомазаните или резултат от изборите, които сами правим за себе си?
 

2. Кога става видимо?

Първоначално килограмите намаляват, но често нямаме видими резултати. Обикновено забелязваме, когато дрехите започнат да ни стават широки. Ако се отдадеш на диета и ежедневни упражнения, вероятно ще забележиш видима разлика след 1-2 седмици.
 

3. Може ли да се свалят 4-5 кг само за седмица?

Да, може. Дали е препоръчително? Абсолютно не.

Голяма част от загубата на тегло ще се дължи на загуба на вода. Бързото пътуване към желаната фигура е далеч от здравословно и се свързва със следните усложнения: дехидратация, главоболие, умора, раздразнителност, електролитен дисбаланс, образуване на жлъчни камъни.
 

4. За колко време се свалят килограми във фитнеса?

Ако очакваш да премахнеш излишното само с физически упражнения, може би няма да имаш голям успех. Теглото намалява, когато започнем да приемаме по-малко калории, отколкото изразходваме. Следователно ако след всяка тренировка се възнаграждаваш с пица или с хамбургер, е възможно дори и да наддадеш на тегло.

Ако тренираш редовно и спазваш хранителен план с намален калориен прием, вероятно ще започнеш да виждаш резултати след седмица-две.

3 вещества за подобряване на метаболизма
 

5. Къде отиват мазнините?

Когато гориш мазнини, независимо дали чрез тренировки и хранителен енергиен дефицит, тялото ти използва мастните депа за енергия. Останалата част от мастните продукти се отделя чрез потта и урината като вода, или под формата на въглероден диоксид през белите дробове.
 

6. Как да постигнем мечтаната фигура бързо и здравословно?

С помощта на добра храна, добра тренировка и адекватна почивка. Пий повече вода, яж протеини, тренирай по 30 минути всеки ден, наспивай се нощем пълноценно.

Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват чрез
куриерските услуги на Спиди АД