До -50% на слънцезащитна козметика през юли
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0
Филтри Филтри
Изчисти всички филтри
Марки
Оферти
Вид продукт
Подходящ за
Начин на приложение
Цени:
0 2000

Либидо

(55)
Сортирай по:
Желанието за секс (либидо) е различно изразено при всеки мъж.

Когато либидото е понижено, мъжете мислят и фантазират по-малко за секс, имат намален или липсващ интерес към секса и участват по-рядко в полови актове. В случаи на понижено либидо, дори сексуални стимули като думи, гледки или докосване, понякога не провокират интерес. Мъжете с понижено либидо обикновено са със съхранена способност за осъществяване на полов акт и се ангажират в такъв с цел задоволяване на партньора.

Съществуват разнообразни причини за понижено сексуално желание у мъжа. В някои случаи ниското либидо съпътства мъжа през целия му живот и се дължи на травматични сексуални изживявани в детството. По-често обаче либидото спада след години на нормално сексуално желание и причината за това се крие в психологични фактори като стрес, депресия, безпокойство, проблеми в отношенията с партньора. Някои заболявания също могат да доведат до понижаване на либидото (например хронична бъбречна недостатъчност).

Понижено сексуално желание понякога се наблюдава при прием на медикаменти за лечение на депресия, безпокойство и напреднал простатен карцином. Тези медикаменти водят до понижаване на тестостерона, чийто балансирани нива са необходими за нормалното сексуално желание при мъжете, както и цялостното сексуално здраве.

Пониженото сексуално желание у мъжа подлежи на лечение. Ако причините за появата са психологически, то се състои в поведенчески терапии, повлияване на стреса и други психотерапии. Ако нивата на тестостерона се ниски, съществуват добавки с тестостерон, с помощта на които се възстановяват нормалните нива на хормона. Ако пък причината за ниско либидо е прием на определен медикамент, то вашия лекар може да го замени с друг.

Ниското либидо обикновено не е нерешим проблем, но пък може да има силно отрицателен ефект върху самочувствието и отношенията с любовната половинка, така че не се колебайте да потърсите лечение.
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват чрез
куриерските услуги на Спиди АД