До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0
Филтри Филтри
Изчисти всички филтри
Марки
Оферти
Вид продукт
Подходящ за
Начин на приложение
Цени:
0 2000

Простата

(66)
Сортирай по:
Простатата е жлеза с размер на лешник, която отделя гъста, млечнобяла течност, която е част от спермата. Намира се пред ректума, точно под пикочния мехур. Простатата обхваща горната част на уретрата – тръбата, през която урината се отделя от пикочния мехур във външната среда.

Лекарите разделят простатата на три зони – периферна, централна и преходна. Повечето карциноми на простатата възникват в периферната зона, която се намира точно до ректума. Затова лекарите понякога могат да опипат тумор на простатата през стената на ректума при ректално туширане.

Поради близкото разположение на простатата до половите и отделителните органи, проблемите в здравето на простатата могат да засегнат както сексуалните, така и уринарните функции.

Около 40-годишна възраст простатата започва постепенно да се уголемява и с течение на времето пристиска уретрата и забавя, или дори спира изтичането на урината. Това състояние се нарича доброкачествена простатна хиперплазия. Тя често се бърка с рака на простатата.

При доброкачествената простатна хиперплазия клетките на простатата се размножават по-бързо, отколкото би трябвало. При рака на простатата клетките не просто се размножават по-бързо, но и показват ненормално поведение и могат да се разпространят и извън простатата.

За доброто здраве на простатата са необходими балансирани количества от определение хормони, включително тестостерон, който се отделя от тестисите, както и други хормони, отделящи се от хипофизата и надбъбречните жлези.

debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД