До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0
Филтри Филтри
Изчисти всички филтри
Марки
Вид продукт
Продуктова форма
Подходящ за
Начин на приложение
Цени:
0 2000

Антисептици

(30)
Сортирай по:
Антисептик е субстанция, която спира или забавя растежа на микроорганизмите. Често се използват в болниците и други медицински съоръжения с цел намаляване риска от възникване на инфекции по време на операция и други процедури.

Дезинфектантите също убиват микроорганизми, подобно на антисептиците, но между тях има огромна разлика.

Антисептикът се поставя върху тялото, докато дезинфектантът се използва върху неживи повърхности, например рафтчета и дръжки. В една операционна лекарят поставя антисептик върху частта от пациента, която ще оперира, а самата операционна маса се стерилизира с дезинфектант.

И антисептиците и дезинфектантите съдържат химически агенти, често наричани биоциди, напр. кислородна вода, но антисептиците обикновено са с по-ниско съдържание на биоциди от дезинфектантите.

Примери за антисептична обработка са измиването на ръцете с антисептици при здравните работници, дезинфекция на лигавиците преди процедури върху тях, почистване на кожата преди операция, третиране на кожни инфекции, третиране на инфекции на устната кухина и гърлото.

Някои силни антисептици причиняват химически изгаряния или тежки раздразнения, ако се приложат върху кожата без да са разредени с вода. Дори и разредените антисептици биха могли да причинят раздразнение, ако бъдат оставени върху кожата твърде продължително.

Избягвайте употребата без лекарско предписание на антисептици при сериозни наранявания като очни рани, ухапвания от хора или животни, дълбоки или големи рани, тежки изгаряния, рани, съдържащи чужди обекти.

При по-сериозни наранявания се обърнете към лекар, както и ако раната, която третирате с антисептик в продължение на седмица, не заздравява.
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД