До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0
Филтри Филтри
Изчисти всички филтри
Марки
Оферти
Вид продукт
Продуктова форма
Проблем
Подходящ за
Начин на приложение
Цени:
0 2000

Витамини за косопад

(35)
Сортирай по:
Косата расте на етапи. Първият етап е активен растеж - анаген, който включва около 90% от косата ви. Вторият етап, наречен катаген, е когато косата започне да умира. Последният етап, наречен телоген, е фазата на покой, когато косата пада. Всеки от тези два етапа засяга около 5% до 10% от косата.

Косата обикновено пада от 50 до 100 косъма на ден. Отделянето на повече от това е признак на косопад. Причините могат да са различни: симптом на заболяване, страничен ефект от лечение, наследствено изтъняване, високи нива на стрес, както и лошо състояние на косата.

Загубата на коса може да бъде временна реакция, но може да бъде постоянна. Косопадът често е прогресивен, което означава, че се влошава с времето. Когато новата коса не расте достатъчно бързо, за да замести количеството коса, което пада ежедневно, настъпва алопеция. 

Има няколко начина да насърчите растежа на нова коса или да направите кичурите си по-здрави. Такива могат да са здравословният начин на живот, внимание към храненето, използване на козметични продукти и хранителни добавки със съставки, които подтискат косопада. Проучванията показват, че тютюнопушенето води до ранна загуба на коса.

Приемането на добавки с биотин може да помогне при косопад. За по-добър ефект се препоръчва съвместен прием с витамин С, цинк и фолиева киселина.
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД