До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0
Филтри Филтри
Изчисти всички филтри
Марки
Оферти
Вид продукт
Подходящ за
Начин на приложение
Цени:
0 2000

Колаген

(65)
Сортирай по:
Колагенът е протеин, отговорен както за здравината на ставите, така и за еластичността на кожата. Той присъства в костите, мускулите и кръвта. Съставлява три четвърти от кожата и една трета от протеина в тялото.

С напредване на възрастта съществуващият колаген се разгражда и за тялото става по-трудно да произвежда повече. Колагенът на прах или други видове колагенови добавки - капсули, течности - са добри варианти за попълване на този дефицит.

Съществуват 5 основни вида колаген:

- тип I - дава сила на кожата, костите, връзките и сухожилията;
- тип II - изгражда гъвкавия хрущял, който помага за поддържането на ставите;
- тип III се открива във вътрешните органи, кръвоносните съдове и мускули;
- тип IV се намира в някои слоеве на кожата;
- тип V присъства в роговиците, както и в някои от слоевете на кожата и косата.

Повечето колагенови добавки съдържат типове I,II, и III, които представляват по-голямата част от колагена, намиращ се в тялото. Те съдържат смилаема форма на колаген, наречена колагенови пептиди или хидролизиран колаген. Добиват се от тъкани на крави, прасета, пилета и риба.

Колагенът е не само полезен, но и важен за поддържането на добро здраве. С напредване на възрастта костите губят част от плътността си, стават по-крехки, а възстановяването отнема повече време. Изследванията са установили, че ежедневният прием на колаген на прах може да помогне да направите костите си по-плътни, забавяйки процеса на стареене.

Доказано е, че добавките с колаген подобряват хидратацията и еластичността на кожата при по-възрастните хора. Могат да помогнат и за намаляване на бръчките.

Колагенът може да окаже влияние и на растежа и количеството на косата, по-бързия растеж на ноктите и възпрепятстване на счупването им.

Когато имате недостиг на колаген артериите ви може да отслабнат. Чупливите кръвоносни съдове увеличават риска от атеросклероза, която може да доведе до инфаркт или инсулт. 
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД