До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0
Филтри Филтри
Изчисти всички филтри
Марки
Вид продукт
Подходящ за
Начин на приложение
Цени:
0 2000

Цигари

(18)
Сортирай по:
Защо се пристрастяваме към цигарите?

Всеки пушач е редно да знае, че тютюнопушенето не е „лош навик“, а зависимост.

В цигарите се съдържа никотин. Когато пушим, никотинът навлиза в тялото ни и променя количеството на два хормона, допамин и норадреналин, в мозъка. В резултат на това настроението и концентрацията ни осезаемо се повишават.

Тези промени настъпват много бързо. Когато инхалирате никотина, той моментално отива до мозъка, където създава усещане за удоволствие и понижава стреса и безпокойството. Не случайно пушачите толкова много копнеят за прилива на никотин и стават зависими от него. Но има уловка. Колкото повече пушите, толкова повече мозъкът ви привиква към никотина. Това значи, че трябва да увеличавате количеството изпушени цигари, за да достигате същия ефект.

Съответно, когато спрете да пушите, нивата на горепосочените хормони спадат, чувствате се депресирани, неспокойни, раздразнителни. Няколко дни след като не сте пушили вероятно имате чувството, че никога няма да бъдете отново щастливи, но не се поддавайте на тези лъжливи мисли, които мозъкът ви се опитва да ви втълпи.

Просто преминавате през периода на абстиненция, защото такъв съществува при опит за отказване на тютюнопушенето, дори и някои да го отричат. Отнема време и куп депресивни мисли, докато разчупите навиците си, изградени около пушенето, и ги замените с нови, по-здравословни избори, и осъзнаете, че светът все пак не е толкова черен, както и че животът продължава и след цигарите.

Отвикването от никотина е само част в процеса по отказване от цигарите. Останалото е силна мотивация и воля.

А каква по-добро мотивация от това да бъдете по-здрави, по-чисти, с по-пълен портфейл и независими?
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД