За Въпроси:  sales@afya-pharmacy.bg
Как да премахнем гъбичните инфекции с домашни средства

Как да премахнем гъбичните инфекции с домашни средства
Тази инфекция е изключително неприятна, защото се лекува дълго и в ранен стадий няма проявления.

Най-лесно можете да установите дали имате гъбички по ноктите в домашни условия със следния метод:

Гъбички по кожата и ноктите на краката – победете ги!

Направете разтвор на калиев пермангат със слаба виолетова окраска и подръжте в него за няколко минути краката си. Ще видите, че болните и поразени места остават светли, а здравата част на нокътя придобива кафяв отенък.

Ето няколко наши предложения от народната медицина за борбатa с тази инфекция.

Най-популярният метод за борба с гъбички по ноктите е използването на 5% разтвор на йод. Два пъти в денонощието се намазват поразените нокти, като се внимава да не попадне върху кожата. Процедурата се повтаря в продължение на 3 седмици. При чувствителна кожа, за да се избегне изгарянето след първата седмица процедурата може да се ограничи до една на ден. Противопоказания за използването на този метод е индивидуалната непоносимост към йод.

Отлично народно средство е обикновената чаена гъба Комбуча. От пластините на гъбата се прави компрес, който се слага върху поразения участък и се завива с целофан за през нощта. На сутринта обработените участъци се измиват с топла вода. Курсът на лечение е един месец.

Друго изключително ефективно средство за лечение на гъбички по ноктите е спиртен разтвор на прополис. Напоете тампон в 20% разтвор и го прикрепете с целофан към нокътя за през нощта. Повтаряйте процедурата в продължение на 1 месец. Прополисът притежава бактерицидно и противогъбично действие, а също така подпомага заздравяването.

Лечение на гъбички с помощта на перилен препарат. Колкото и странно да звучи този метод се явява изключително ефективен. Гъбичките започват да се развиват в кисела среда, а в състава на праховете влизат различни основи. Разтворете 100 г от който и да било прах за пране в гореща вода и в продължение на 10 дни потапяйте краката си за 10 минути. Дори симптомите Ви да изчезнат по-рано продължете 3 дни след изчезването им.

Лечение с амоняк – разредете 15 г амоняк в 200 ml вода. Намокрете с този разтвор кърпа и с този компрес увийте крака си непосредствено преди сън.

Лечение с чесън – разрежете наполовина скилитка чесън, потопете я в сол и натрийте с нея поразените участъци. Може също да наложите кашица от чесън във вид на компрес.

Пригответе си домашна противогъбична смес – в равни порции смесете глицерин, оцетна киселина и йод и добавете 2 части вода. Получената смес натрийте на краката си преди сън. Зa максимален ефект повторете процедурата 10 дни и предварително запарате краката си в гореща вода.

Лечение със сода – обикновена сода за хляб смесете с малко вода и сложете получената смес за 20 минути. След процедурата нанесете на краката обикновена детска пудра.

Лечение със спирт – напоете памучни тампони със спирт сутрин и вечер поразените места и между пръстите. Курс на лечение – 14 дни.

Листерин вода за уста убива бактериите и микробите в устата, но също така може да се използва за лечение на гъбички по ноктите. Това е така, защото съдържа съставки и алкохол, които имат силно антисептично действие. Това държи лошите бактерии и гъбички далеч. Просто напълнете малко легенче с Листерин, добавете малко оцет и неразреден лимонов сок. Потопете краката си в този разтвор за 10-15 минути дневно и след това нежно разтъркайте заразения пръст. Повтаряйте процедурата ежедневно, докато старият нокът израсте и се замести от нов.

Продукти против гъбички по ноктите
Липсата на обоняние – ранен симптом за коронавирус?! Липсата на обоняние – ранен симптом за коронавирус?! Британски учени установиха, че при много от пациентите с потвърден Covid, внезапната загуба на обоняние е била първи симптом... Подробно
Хороскоп за Ноември 2020 от Марги Паскалева Хороскоп за Ноември 2020 от Марги Паскалева На прага на ноември астрологът Марги Паскалева ни подготвя какво да очакват различните зодиакални знаци Подробно
Помогнете на тялото си да се пребори с инфекциите Помогнете на тялото си да се пребори с инфекциите Лимфата балансира всички течности в нашето тяло. Тя е пряко свързана с имунитета и способността на организма да се справя с болестите. Подробно
Да осигурим спокойствие в един неспокоен свят Да осигурим спокойствие в един неспокоен свят Искате най-доброто за детето си? Помислете и за това: Стрес! Това е най естественото състояние за хората в XXI век. Подробно
Лесни маски за лице с продукти, които има във всеки дом Лесни маски за лице с продукти, които има във всеки дом Колко често си правите маска на лицето? Ето няколко чудесни маски с природни продукти, които най-вероятно имате вкъщи. Подробно
Непоносимост към глутен – кога да вземем мерки Непоносимост към глутен – кога да вземем мерки В последно време все повече хора стават по-чувствителни към глутен. Дали това е поредната мода или здравословен проблем? Подробно