За Въпроси: +359 889 717 880
За Въпроси: +359 889 717 880
3 неща за здравето, които мъжете могат да научат от жените

3 неща за здравето, които мъжете могат да научат от жените
1. Вредните навици.

Мъжете е по-вероятно да прекаляват с тютюнопушенето и алкохола. Честотата на неумерената консумация на алкохол е далеч по-висока сред кавалерите, отколкото сред дамите. Ако избирате да пиете, правете го умерено.

Отказването от тютюнопушенето е друга услуга, която бихте могли да направите на здравето си. Отказването от цигарите моментално намалява риска от сърдечен инфаркт.

Освен това понижава холестерола и вредата върху белите дробове и подобрява състоянието на кожата. По отношение на цигарите и алкохола смело можем да кажем, че жените са далеч по-умерени.

2. Посещенията при доктора.

Мъжете не са толкова инициативни в търсенето на здравна помощ без значение дали става въпрос за профилактика или лечение.
Жените от друга страна е по-малко вероятно да оставят нещата на произвола.

Ето защо мъжете могат да вземат пример от половинките си и да се доверяват по-често на професионалисти, когато имат някакъв здравословен проблем, за да не се стига до иначе предотвратими усложнения.

3. Психическото здраве е не по-малко важно.

Макар и жените по-често да страдат от депресия, мъжете са по-склонни към самоубийство.

Жените по-често се чувстват тъжни, обезнадеждени, недооценени и т.н от мъжете, но пък е възможно това да е така просто защото те с по-голяма готовност търсят специалист, пред когото да признаят за проблемите си.

Въпреки това мъжете не трябва да игнорират собствените си емоционални неразположения и всякакви мисли за прекратяване на живота трябва моментално да бъдат споделяни с лекар, близък приятел или член на семейството.Лошото състояние на кожата е знак за отслабена имунна система Лошото състояние на кожата е знак за отслабена имунна система
Ако сте от тези, които са склонни да пръскат стотици левове по продукти за красота и така и не успявате да постигнете желания ефект, може би има нещо друго, на което да обърнете внимание.
Подробно
7 необичайни етикета при хранене, когато сте в чужбина 7 необичайни етикета при хранене, когато сте в чужбина
Когато сте в нова страна и все още не сте запознати с етикета при хранене, споделянето на обяд или вечеря с местните може да се окаже стресиращо преживяване.
Подробно
Облекчете стреса с това лесно дихателно упражнение Облекчете стреса с това лесно дихателно упражнение
Стресът ни дебне зад всеки ъгъл – вкъщи, на работа, в трафика, в сметките и къде ли още не. 
Подробно
Драконов плод – питахая, питая или просто СУПЕРПЛОД! Драконов плод – питахая, питая или просто СУПЕРПЛОД!
Суперплодът, драконов плод, се среща под различни имена – кактусов плод, питахая, питая…
Подробно
Добро решение ли е да заменим обикновената кола с диетична кола Добро решение ли е да заменим обикновената кола с диетична кола
Решихте да се откажете от обикновената кола и да я замените с диетична такава? Това може би не е най-добрата идея. 
Подробно
Какво е да обичаш някого, който е зодия Рак Какво е да обичаш някого, който е зодия Рак
Според астрологията Рака е един от знаците, който най-често се определя като твърде чувствителен, но същевременно верен до гроб.
Подробно