За Въпроси: +359 889 717 880
За Въпроси: +359 889 717 880
Олио от авокадо: най-полезното олио на света?

Олио от авокадо: най-полезното олио на света?
Олиото от авокадо е богато на мононенаситени мазнини, което го превръща в чудесен заместител на стандратните олиа, които обикновено използваме. Няколко проучвания разкриват разнообразните ползи за здравето от екстракта от този пълен с ценни вещества плод.

Помага на сърцето.

Заместването на хранителните въглехидрати с мононенаситени мазнини може да понижи артериалното налягане, да нормализира нивата на липидите и да намали риска от сърдечно-съдови болести, според проучванията.

Екстрактът от авокадо съдържа мононенаситена олеинова киселина, която помага за повишаване нивата на HDL-холестерола, което също подпомага сърдечното здраве.

Подобрява усвояването на хранителни вещества.

Олиото от авокадо, добавено към салати, засилва усвояването на мастноразтворими вещества като каротеноидите – лутеин, бета-каротен, алфа-каротен, които предпазват от очни заболявания и някои видове рак.

Подобрява здравето на ставите.

Олиото от авокадо има потенциал да лекува болести, засягащи ставите. Установено е, че облекчава подуването и болката при остеоартрит и ревматоиден артрит.

Подобрява състоянието на кожата.

Друг ефект на авокадовото олио е способността му да помага при псориазис при локално нанасяне. В едно проучване, в което в продължение на 12 седмици е тестван крем с витамин Б12 и екстракт от авокадо, се наблюдавало значително облекчение на кожните симптоми на псориазис.

Ползите от олиото от авокадо са безкрайни – от предпазване от сърдечно-съдови болести до лечение на кожни проблеми. Ако искате да се възползвате от тях, най-лесно можете да включите олиото като заместител на останалите видове олио в диетата ви.Когато обичаш някой зодия овен Когато обичаш някой зодия овен Добрият, лошият, Овенът…
Влюбени сте в овен? Тежко ви…
Това беше шега, разбира се. Вие сте щастливци, защото овенът буквално ще ви приклещи в ъгъла с любовта си.


Подробно
Как да не дебелеем по време на празниците Как да не дебелеем по време на празниците
Качването на тегло по време на празниците е проблем за повечето от нас. Кулинарните изкушения са толкова много, че съчетаването им с по-малкото физическа активност, типична за зимата, лесно води до натрупване на излишни килограми, от които после е трудно да се отървем.
Подробно
Чести психологически фактори, които ни пречат да отслабнем Чести психологически фактори, които ни пречат да отслабнем
Повечето от нас знаят много добре какво трябва да ядат и какво не, когато се опитват да отслабнат. Често обаче зарязваме всякаква диета, щом се почувстваме уморени, стресирани, отегчени или притеснени… а да си го признаем, тези емоции никак не са редки в днешни дни.
Подробно
Празниците са повод, но не са причина да се натъпчете Празниците са повод, но не са причина да се натъпчете
По стара традиция приемаме предстоящите коледни и новогодишни празници като зелена светлина да се натъпчем с каквато храна си поискаме, колкото си поискаме и до каквато степен можем да поемем, а често и повече отколкото можем да поемем.
Подробно
Високи дози витамин Е и селен водят до повишен риск от развитие на рак на простатата. Високи дози витамин Е и селен водят до повишен риск от развитие на рак на простатата.
Все пак мъжете все още могат да вземат ежедневните си мултивитамини без страх. Повечето от тях съдържат витамин Е и селен в количества многократно по-ниски от даваните на мъжете в изследването.
Подробно
Хормонът на съня помага в борбата със затлъстяването Хормонът на съня помага в борбата със затлъстяването
Мелатонинът е най-известен с ролята си на регулатор на цикъла сън-бодърстване, което го прави един от най-важните хормони за нашето физическо и психическо здраве. Оказва се, че мелатонинът, подобно на много други хормони, има и други функции в човешкото тяло.
Подробно