До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Лечебните свойства на японската фалопия

Лечебните свойства на японската фалопия
Известният с лечебните си ефекти антиоксидант, ресвератролът, се отрива не само във виното, какаото, боровинките, фъстъците и кашуто. В огромни количества той се открива и в Японската фалопия. Ресвератролът е необичайно мощен и натурален фенол.

Това нарежда Японската фалопия сред онези елитни растения, които са изключителни полезни за човечеството. През последните години тя е част от медицината и кулинарията на Корея, Китай, Япония и някои общности в САЩ и Европа.

Това красиво зелено и бяло растение е доста инвазивно, когато бъде засадено сред други растения и често унищожава съседните посеви. Тъй като е трудно за унищожаване, някои го приемат за враг.

Японската фалопия е известна още като „itadori“, което от японски се превежда като „премахва болка“. Използва се в традиционната китайска и японска медицина.

Лечебните свойства на цветята

В клетките му се съдържа регулатор на червата, известен като емодин, което прави Японската фалопия отличен естествен лаксатив. Емодинът още лекува стомашни болки, крампи, подуване. В повече екстракти обаче количеството на емодина е силно редуцирано за сметка на ресвератрола.

Много проучвания посочват растението като силно ефективно при пациенти с рак и автоимунни болести с доказано позитивен ефект върху човешките клетки.

Ресвератролът помага за лечение на мозъка и свързаните с възрастта изменения по него. Редовната консумация на екстракт от Японска фалопия може да подобри мозъчносъдовото оросяване и да подобри концентрацията, продуктивността, както и настроението.
Като модулатор на кръвното налягане, Японската фалопия има позитивно влияние върху състоянието на артериите и подобрява сърдечно-съдовото здраве.

Местните в Япония използват растението за лечение на респираторни инфекции.

Тъй като е известно, че балансира инсулиновите нива в кръвта, Японската фалопия може да се използва за регулиране нивата на кръвната захар.

Смята се, че подобрява усвояването на витамин А и Ц. Съдържа още калий, цинк, фосфор, манган.

Други потенциални ефекти на Японската фалопия са: повишаване на тестостерона, подобряване метаболизма на естрогените и намаляване риска от рак на гърдата, лечение на акне и по-добро кожно здраве, намаление на възпалението, регулиране на мазнините в кръвта, подобряване на имунитета срещу вируси и бактерии.

Животът във ферма засилва имунитета

Японската фалопия може да не е безопасна за вас, ако страдате от анемия. Освен това може да взаимодейства с някои медикаменти. Високите дози са опасни. Дългосрочните ефекти от редовната консумация не са съвсем проучени.
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД