До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Заредете се с енергия с помощта на Амбинор Енерджи

Заредете се с енергия с помощта на Амбинор Енерджи
Умората и стресът толкова често присъстват в нашето ежедневие, че мнозина от нас изобщо дори не ги забелязват и не смятат за необходимо да предприемат каквито и да са мерки.

Умората представлява физическо или психическо усещане за отпадналост и изтощение, което се появява постепенно и при всеки се усеща с различен интензитет. Тя може да бъде облекчена с периоди на почивка, при които организма преодолява това чувство на изтощеност. Понякога наличието на постоянна и продължителна умора става причина човек да не може да води пълноценен начин на живот.

Съвременният начин на живот - стресът, постоянната умора и burn out синдром

От медицинска гледна точка, умората се определя като неспецифичен симптом, което означава, че има много възможни причини и съпътства много различни състояния. Възможно е причина за умората да бъдат различни заболявания като депресия, проблем с щитовидната жлеза, хормонален дисбаланс или пък други, затова в случай, че оплакванията не отшумят до няколко седмици, е препоръчително да се потърси мнението на специалист.

Възможно е стресът, който присъства в натовареното ежедневието, също да е причина за настъпила умора. Напрегнатата работа, претоварения график, свръхнапрежение през деня могат да са причина вечерта да продължим да се чувстваме уморени, но същевременно да не успяваме да се отпуснем и да имаме качествен и пълноценен сън, чрез който тялото ни да се възстанови. Изключително нездравословно е да се спи по-малко от необходимото и после човек да се поддържа бодър чрез приемане на многобройни кафета. Организмът ни се възстановява най-добре при постоянен ритмичен режим, например, лягане и събуждане в определен час, около 8-9 часа сън, физическа активност с определена продължителност, хранене в определени часове и т.н. Доброто здраве се определя от подобно ритмично ежедневие, независимо колко скучно ни се струва това. Всяко нарушаване на този ритъм се отразява като стрес на организма и съответно води до чувство на умора. Това често се наблюдава при хора, работещи на смени, тъй като естествените биоритми на организма не могат да се адаптират към подобни промени в режима.

Списък с неща, които да НЕ правим, в състояние на СТРЕС

Освен ежедневният ни ритъм, голямо значение оказва и хранителният ни режим. При хора, които страдат от хронична умора, се препоръчва да се избягват някои храни като бяло брашно, алкохол, захарни изделия, които водят до резки колебания на кръвната захар и това се отразява на тонуса ни. Подходящи препоръчителни храни, които можем да включим в менюто си са пресни и качествени храни като нетлъсто месо, риба, морски дарове, плодове, зеленчуци, бобови и листни зеленчуци, ядки.

С напредване на възрастта или в някои други случаи организмът ни не успява да усвои от приетата храна всички полезни вещества, затова е добре да се приемат допълнително хранителни добавки и аминокиселини. Такава подходяща и уникална комбинация от три важни за организма съставки - Аминокиселините Аргинин аспартат, Магнезий и Витамин В6 е новият продукт на Екофарм Амбинор Енерджи.

Амбинор Енерджи се предлага под формата на удобни ампули за пиене и се препоръчва при физическа и психическа умора, стрес и напрежение, преди и след натоварване при активен спорт, при повишено умствено натоварване и концентрация. Амбинор Енерджи ни зарежда с енергия без да причинява безсъние, ускоряване на сърдечната честота или повишена възбудимост. Също така може да бъде приеман и от диабетици.

Амбинор енерджи ампули за пиене можете да закупите на място във всяка една от Аптеки Афиа на преференциална цена и през месец юли. Или пък се насладете на онлайн пазаруването, като посетете сайта на Афиа.
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД