Съвременният начин на живот - стресът, постоянната умора и burn out синдром

Продължителното излагане на стрес неизменно води до състояние на хронична умора и преумора. Ежедневните стимуланти като кофеин, енергийни продукти под различни форми или стимулиращи растителни добавки загубват своята ефективност и не представляват решение. Липсата на енергия е процес, започнал дълго време преди да се появи симптомът на общата отпадналост. Клетъчната енергия - АТФ /аденозин трифосфат/ се произвежда от митохондриите – ядрените централи на нашите клетки. Когато те не функционират оптимално, енергийните нива намаляват. Когато в клетките не се отделя достатъчно енергия, страда целият организъм. Приемането на стимуланти предизвиква още по-изчерпващ режим, стартирайки опасна спирала на изтощението.

Безспорен факт е, че витамините и минералите са от съществено значение за нормалното протичане на жизнените процеси. Много хора не приемат достатъчно витамини и минерали с храната си, като вярват, че компенсират дефицита им с допълнителен прием на хранителни добавки и витаминни препарати. За съжаление, това най-често не е решение, тъй като има множество фактори, възпрепятстващи тяхната абсорбция - храносмилателни проблеми, ензимна недостатъчност и нарушен клетъчен метаболизъм, които повлияват негативно или директно блокират оптималното усвояване на тези вещества. Организмът ни ги изхвърля без да бъдат използвани пълноценно. Същевременно черният дроб и бъбреците са с пренатоварени функции от повишените количества от тези допълнителни неизползвани хранителни елементи.

Regulatpro® Metabolic е правилната стратегия, насочена към нормализиране функциите на митохондриите за производство на АТФ и оптимизиране снабдяването на клетките с необходимите хранителни вещества.

Regulatpro® Metabolic балансира клетъчния метаболизъм и собствената ензимна система на тялото. В резултат на това, усвояването и използването на приеманите хранителни вещества, витамини и минерали е на оптимално ниво. Regulatpro® Metabolic съдържа концентрираната ензимна мощ на Regulatpro® Bio, допълнена с витамини от група В (В1, В2, В3, В5, В6, В12), фолиева киселина, микроелементи и минерали (цинк, магнезий, хром, манган) и витамин С (сок от портокал).