До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Здравни ползи специално за мъже от „Дървото-чудо“ Моринга

Здравни ползи специално за мъже от „Дървото-чудо“ Моринга
Както сме писали и преди, морингата се смята за едно от най-богатите на ценни хранителни вещества растения в света. Моринга съдържа толкова много вещества и витамини, че в някои части на света бива наричана „дървото-чудо“.

Срещащото се в Азия и Африка бързо растящо и устойчиво на суша растение се използва от дълго време в билколечението поради многобройните си лечебни качества. От естествено изсушените листа се прави прах, който се използва за различни приложения, например за създаване на хранителни добавки.

Моринга: Дървото на живота или Дървото-чудо

Според източниците моринга съдържа предимно фибри, девет есенциални аминокиселини, калций, витамин К, витамин Е, витамин А и антиоксиданти.

Независимо че от повечето от здравите ефекти от моринга могат да се възползват всички, има и някои ползи единствено за мъжете. Няколко проучвания са ги разглеждали през годините.

Първата от тях е, че моринга подобрява еректилната дисфункция. Състоянието засяга около 5% от мъжете над 40 и се характеризира с невъзможност за поддържане на ерекция по време на сексуален контакт. Моринга съдържа полифеноли, които подобряват кръвотока като стимулират производството на азотен оксид и понижават артериалното налягане. Еректилната дисфункция често възниква при проблеми с кръвотока и именно тези проблеми се решават с помощта на моринга при лабораторни проучвания.

Друга здравна полза от моринга за мъжете е подобряването на здравето на простатата. В растението има сяра-съдържащи съставки, наречени глюкозинолати, които инхибират растежа на ракови клетки в простатата. Учените също така предполагат, че е възможно моринга да се използва за предпазване от доброкачествена простатна хиперплазия.

Естествени средства за поддържане на простатата в добро здраве

Според други източници моринга подобрява фертилитета при мъжете. Тъй като дървото е богато на антиоксиданти, то се противопоставя на оксидативния стрес в тялото, който пречи на нормалното образуване на сперматозоиди и поврежда ДНК на сперматозоидите. Някои проучвания откриват, че екстрактът от моринга може дори да увеличи обема на семенната течност и подвижността на сперматозоидите.

Седем любопитни факта за мъжете и тяхното здраве
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД