До -50% на слънцезащитна козметика през юли
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Как да се справим с разширените вени през топлите месеци?

Как да се справим с разширените вени през топлите месеци?
Хроничната Венозна Болест е състояние, което засяга венозната система на долните крайници и се проявява с венозна хипертония, която причинява разнообразни симптоми, като болка, подуване, оток, нощни крампи, сърбеж, променена кожа (пигментен дерматит) и кожни язви. Болката, която е основен клиничен белег на Хронична Венозна Болест (ХВБ), е свързана с местна възпалителна реакция в резултат от венозна стаза и хипоксия, локализирано освобождаване на проинфламаторни медиатори, които играят основна роля при активиране на венозните и перивенозните болкови рецептори.

Какво представляват разширените вени и как да си помогнем?

От друга страна, разширените вени на кожата, като например телеангиектазии и ретикуларни вени, както и варикозните вени, също са чести видими признаци на ХВБ и козметичен дефект, който тревожи пациентите. Според последни данни, ХВБ засяга над 50 % от българското население. В началото все още не се наблюдават трайно разширение на венозните съдове, поради което рядко се обръща внимание на първите симптоми.

Необходимо е интензивно и ранно лечение с цел предотвратяване на прогресията към тежките стадии.

Как да се справим с ХВБ през топлите месеци?

Горещите месеци са истинско изпитание за хората с разширени вени. Поради по-висок риск от инфекция, лечението (склеротерапия, аблация, хирургическа намеса) се отлага, когато времето е по-хладно.

През топлите дни се препоръчва профилактика:

Вана със студена вода – студената вода свива кръвоносните съдове на краката и те „избутват“ кръвта и течностите нагоре, за да се възстанови нормалното кръвообръщение.

Почивка и упражнения – за да се отървете от чувството на тежест в краката, трябва да дадете възможност на кръвообръщението в тях да се възстанови. Упражненията са лесни – поклащане от пръсти на пети и обратно, кръгови движения с глезените, имитиране на въртене на педали във въздуха, каране на колело и други. Когато се приберете у дома, постойте с вдигнати нависоко крака поне 20-ина минути.
 
- Плуването е най-добрият спорт за вените!
- Избягвайте да се излагате на слънце между 13 ч. и 16 ч.!
- На всеки 30 минути прекъсвайте слънчевите бани, за да се охладите в морската вода!
- Носете удобни обувки и широки дрехи!
- Приемайте повече течности и се хранете здравословно!

Хората с този здравословен проблем трябва да променят начина си на живот, да се движат по-често, да избягват откритото излагане на слънце и редовно да вземат лекарствата си, след консултация със своя лекуващ лекар.

Жените по-често страдат от разширени вени

Какво е лечението?

Венотониците са често използвани фармакологични средства за цялостно лечение на ХВН. Сред основните класове флеботоници за перорално приложение особен интерес представляват гама-бензопироните, наричани още флавоноиди. Флавоноидите, към които принадлежи и Диосмин.

Локалният път на въвеждане е от особено голям интерес. Venasilk® крем гел съдържа 2% Диосмин подобрява лимфния дренаж, облекчава чувството за тежест в краката; Цитрусовото масло придава приятен аромат, успокоява кожата на краката и облекчава чувството на умора; Ментолът придава усещане за прохлада и подобрява кръвообращението; Кокосовото масло съдържа витамини А, Е, С, подхранва и овлажнява кожата.

Прекрасен избор на медикамент в борбата с разширените вени е Phlebodia® 600 mg, която повишава венозния тонус и защитава малките кръвоносни съдове – капилярите, като увеличава устойчивостта им на вредни влияния. Phlebodia® 600 mg е изключително удобна за прием – 1 таблетка сутрин. Една опаковка Phlebodia® 600 mg съдържа 30 таблетки, която осигурява едномесечен курс на лечение.

Ето защо, комбинираната терапия с Phlebodia® 600 mg и Venasilk® крем гел, намалява дискомфорта в долните крайници при пациенти с ХВБ.

Phlebodia® 600 mg и Venasilk® крем гел можете да закупите на промоция от Аптеки Афиа. Изберете от тук коя Аптека Афиа е най-близка и най-удобна за Вас. За тези от Вас, които предпочитат да пазаруват онлайн, посетете уебсайта на Афиа и пазарувайте бързо и удобно. Промоцията е валидна до края на месец юни.
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват чрез
куриерските услуги на Спиди АД