До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Жените по-често страдат от разширени вени

Жените по-често страдат от разширени вени
След 30-та година от живота рязко нараства опасността от поява на разширени вени. За съжаление те са неприятни не само от естетическа гледна точка. Представляват сериозна заплаха не само за суетата, но и за здравето на дамите.

Настъпват топлите месеци и повишаването на температурите е съпроводено с разширяване и отслабване на стените на кръвоносните съдове. Затова именно сега е моментът да се погрижим специално за краката си.

Ако често имате следните оплаквания:
- Болки и тежест в краката.
- Отоци на стъпалата или подбедрицата към края на деня.
- Болезнени крампи в мускулите през нощта.

Тези симптоми може да са сигнал за наличие на разширени вени или за начална фаза на процеса. Така че не отлагайте решаването на проблема. Ето какво е важно да знаете.
Защо се появяват разширени вени?

Нарушеното кръвообращение и венозната недостатъчност са причината вечер да се оплакваме от отичане и болка в краката. В самото начало няма видими изменения по повърхността на кожата и по вида на краката. Усещат се само болка, тежест, напрежение, стягане. При напредване на процеса може да се видят: малки капиляри и леки неравности по повърхността на кожата. Тези първи изменения са последвани от появата на видими мрежовидни или паякообразни вени. В напреднал етап вече се наблюдават големите, нагънати, загрозяващи краката вени.

Пет начина да поддържаме добро кръвообращение

При съмнение за наличие на проблема е важно да направите консултация със специалист. Нарушенията в кръвообращението са сериозен риск, а разширените вени е важно да се лекуват от самото начало - колкото по-рано, толкова по-добре и по-успешно! На по-късен етап може да се наложи дори оперативна намеса.
Можем ли да се предпазим?

Профилактиката е особено важна, ако влизате в някоя от следните категории:
- Имате наследствено предразположение.
- Извършвате тежка физическа дейност или сте обездвижени. Силно застрашени от появата на разширени вени са, например, спортисти, продавачи, работещите в офис, учители и др.
- Имате наличие на хормонални промени, нарушения в обмяната на веществата и др.
Профилактиката и лечението при разширени вени са комплексен процес – приемът на медикаменти задължително трябва да бъде подкрепен от важни промени в ежедневието и начина на живот.

Как да се предпазите и как да се лекувате, ако вече имате оплаквания?

Терапия от утвърдена в практиката комбинация Шуслерови соли действа профилактично срещу появата на разширени вени и помага за овладяването на неприятните симптоми при вече засегнатите.

Сутрин: Шуслерова сол №1 – подобрява еластичността и тонуса на съдовите стени;

На обед: Шуслерова сол №4 - поддържа нормалната гъстота на кръвта за намален натиск върху отпуснатите венозни стени;

Вечер: Шуслерова сол №11  - грижи се за здравината на съдовите стени.

Към тази комбинация соли, за още по-бързо облекчение, може да се добави и Шуслеров мехлем №1, който се грижи за еластична съединителна тъкан, стяга венозните стени и предпазва от отоци. Нанася се нежно върху проблемните участъци 2 пъти дневно с много леко потупване.

Препоръчително е солите да се приемат през целия летен период, по 3 таблетки от всяка сол дневно.

8 лесни упражнения за подобряване на венозната циркулация
5 златни правила за красиви крака:

1. Избягвайте да се застоявате дълго на едно място, както седнали, така и прави.

2. Тесните, впити дрехи и особено панталони са секси, но вредни за здравето, тъй като нарушават правилното кръвообращение.

3. Засегнатите от разширени вени е най-добре да плуват или да карат колело, но ако не сте любители на тези спортове, тогава просто се разхождайте повече пеша. Едно добро натоварване с умерено ходене е 10 000 крачки дневно. А ако стигнете до 12 000 крачки, то вече сте отметнали и дозата здравословно натоварване за поддържането на добра форма.

4. Задължително пийте много вода - минимум 2 л дневно.

5. Ако работите седнали, на всеки час се раздвижвайте с кратки разходки за 5-10 минути.
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД