До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

В света на йога с Рали: Да раздвижим тялото след пътуване

В света на йога с Рали: Да раздвижим тялото след пътуване

Днес ви представям няколко йога пози идеални за пътуване и не само! Опитайте йога след дълъг работен ден, след пътуване или всеки път, когато тялото ви се нуждае от малко повече грижа.


Лесно е да развалите вашия режим на движение и други занимания свързани със здравето, когато пътувате. Седенето за продължителен период от време освен че се отразява на тялото, функциите и настроението ви, може да направи всички други фактори – като нова среда, промяна в дневния режим на сън и хранене – още по-нездравословни. Добрата новина е, че дори малко движение може да помогне значително много!

Най-доброто нещо, което можете да направите, за да се противопоставите на застоя, който идва с пътуването, е да разтегнете мускулите и да накарате кръвта да циркулира. Ето няколко йога пози за пътешественици, които ще ви помогнат да освободите напрежението и сковаността в тялото, да се почувствате освежени, обновени и готови за приключения!

В света на йога с Рали: Радост и енергия през лятото

Навеждане напред


Тази поза е чудесна за освобождаване на врата, раменете и гръбнака. Започнете изправени, с ходила на ширината на торса и с леко присвити колене. Бавно се наведете напред от хълбоците, а не от кръста! Дръжте гърба изправен, не го заобляйте. Спуснете ръцете си към пода или краката (винаги можете да ползвате допълнителна опора или близък стол, ако земята е далеч). Позиционирайте се така, че бедрата ви да са точно над глезените. Чувствайте се свободни да сгънете коленете още, ако е необходимо. Останете за 5-10 вдишвания и издишвания, ако се чувствате комфортно.

Гледащо надолу куче


За да направите тази поза, започнете на четири опори (на длани и колене). Преместете ръцете си малко по-напред от линията на раменете. Обърнете навътре пръстите на краката си и повдигнете таза нагоре и назад. Съсредоточете се върху създаването на дължина от дланите на ръцете си чак до опашната кост, така че да имате прав гръб. Оставете колене леко присвити. Можете да раздвижите краката си, като сгъвате ту едното коляно, ту другото. Останете за 3-8 вдишвания или толкова дълго, колкото се чувствате добре.

Когато диарията те застигне по пътя към плажа (или по всяко друго време)

Повдигане на краката от легнала позиция


Това е идеалната поза за намаляване на подуването на краката и глезените, което често се случва след дълго пътуване. Отпуска и успокоява и тялото, и ума. Легнете по гръб със седалище близо до стената и повдигнете крака на стената. Стената трябва напълно да поддържа тежестта на краката ви. Опуснете гърба и раменете. Позиционирайте глава в центъра и приберете брадичка към ключиците. Поставете длани на корема и се съсредоточете върху дъха си. Останете за 2-5 минути и внимателно се освободете. Не ставайте рязко. Преминете от лежаща към седяща позиция. Останете за кратко преди да се изправите напълно.
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД