До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

В света на йога с Рали: Да живеем с отворено сърце!

В света на йога с Рали: Да живеем с отворено сърце!
Kакво означава да живееш с отворено сърце? В йога ние практикуваме отваряне на сърцето като път за приемане на себе си и другите с разбиране и любов.

В йога позите, при които отваряме сърдечната област, ние сме открити - съвсем буквално. Никакви прегради не стоят между сърцето ни и останалия свят – нито скръстени ръце, нито папки или мобилните телефони. Това са все позиции с широко разтворени ръце и гръден кош, което ни позволява да бъдем напълно открити, без защита и без страх.

Сърдечната чакра е енергийният център за любов, състрадание и емоция в живота ни. Затворената сърдечна чакра може да доведе до трудности в това да обичаме или да бъдем обичани, нежелание да простим или да пуснем, липса на емпатия, емоционална нестрабилност.
Днес ви приканвам да се свържете с вашата сърдечна чакра и да поставите намерение за повече приемане, разбиране, откритост споделяне със света. Следващите йога пози ще отворят сърцето и ще помогнат за активирането и балансирането на тази чакра. Не пропускайте да подготвите тялото с кратка загрявка на гръбнака и ставите.


Любовните дръжки - да ги отстраним или да се държим за тях?


Kакво означава да живееш с отворено сърце? В йога ние практикуваме отваряне на сърцето като път за приемане на себе си и другите с разбиране и любов.

Извивка от изправена позиция

Започнете здраво стъпили на земята със стъпала на ширината на таза. Поставете дланите върху долната част на кръста с пръсти, насочени надолу. Активирайте и стегнете капачки на коленете, бедра и седалище. Избутайте бедра напред. Повдигнете сърдения център нагоре. Гледайте напред или нагоре. Използвайте ръцете, за да поддържате тежестта на тялото, но не разчитайте само на тях. Поддържайте краката и торса ангажирани и силни, за да не пропада тежестта и да не се натоварва долната част на гърба.

Останете за няколко вдишвания и издишвания – толкова, колкото е комфортно за вас. С дълбоко вдишване бавно и плавно се изправете до изходна поза.

Ако няма напрежение в тялото, докато изпълнявате позата, можете да опитате вариант с ръце над главата и долепени една до друга длани.

Поза Камила

Застанете на колене на пода, като рамене, бедра и колене са подравнени в една линия, перпендикулярно спрямо пода. Стегнете леко бедрата и седалището. Насочете опашната кост надолу и издължете гръбнака. Притиснете добре към пода горната част на ходилата. Ако е трудно, поставете ходилата с пръсти подвити към вас.
В света на йога с Рали: Няколко йога пози ще сгреят и тялото, и сърцето

Поставете длани в долната част на кръста с пръсти надолу. Вдишайте и повдигнете сърдечна област нагоре, като приберете плешки към гърба. Облегнете се внимателно назад. Задръжте позата стабилна, не отпускайте тялото да пропада назад. С тази поза отваряме сърцето, а долната част на гърба опитваме да запазим в неутрална позиция. Вратът също е в неутрална позиция - нито сгънат, нито свръх изпънат, не го напрягаме.

Ако се чувствате комфортно, опитайте да протегнете ръце и да хванете стъпалата. Ако не можете да достигнете стъпалата с ръка, без да напрягате долната част на гърба, задръжте предходния вариант. Останете от 10-20 секунди. За да излезете от позата, активирайте мускулите на корема, освободете ръце, приберете главата напред и бавно върнете до изходна позиция.

След тези пози препоръчвам да завършите легнали по гръб на пода. Със свити колене, прибрани към гръден кош. Ръцете обгръщат коленете, така че да разтеглим и освободим задната страна на тялото. Рамене и главата са напълно отпуснати на пода. Оставаме за няколко дълбоки вдишвания и издишвания.
 

Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД