До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Два са цветовете на 2021 година според Pantone

Два са цветовете на 2021 година според Pantone
За пръв път от 20 години Американския институт Pantone обяви два цвята, които са актуални в модните трендове за дадена година, вместо обичайния един цвят. За цветове на 2021 година бяха избрани жълт PANTONE 13-0647 Illuminating и сив PANTONE 17-5104 Ultimate Gray.

Модната палитра от цветове за сезон есен-зима 2020-2021

Експертите на Pantone определят съчетанието между двата цвята като вдъхновяващо и даващо надежда. То заключва в себе си дълбоката замисленост с обещание за слънчево усещане и приятелство. Макар и да изглеждат твърде различни, двата цвята подчертават как различните елементи могат да се обединят и да се поддържат един друг.

Жълтият цвят ни носи усещане за щастие, което се подкрепя от твърдостта на сивото, а двете заедно носят надеждата, с която посрещнахме новата 2021 г, изпълнени с очаквания за по-светли преживявания и преодоляване на продължаващата несигурност. Точно тези настроения са уловили и от института Pantone в своя избор за цвят на годината.

PANTONE 13-0647 Illuminating е ярък и весел жълт цвят, искрящ с жизненост, топъл жълт нюанс, пропит със слънчева енергия. PANTONE 17-5104 Ultimate Grey е емблематичен за солидни и надеждни елементи, които са вечни и осигуряват здрава основа. Избраният нюанс на сивото е цветът на камъчетата на плажа, чийто външен вид говори за способността да издържите изпитанието на времето, възнаграждавайки ви със спокойствие и устойчивост.

Комбинирайки Ultimate Grey с нюанса Illuminating на жълтото вдъхновява обновяването, подтиквайки ни към нови начини на мислене и концепции, казват експертите. Жълтото е цветът, който се свързва се с иновации, интуиция, уважение към мъдростта, опита и интелигентността.

Американските експерти избират цвета на годината въз основа на анализ на тенденциите в различни области: от развлекателната и филмовата индустрия до колекциите от произведения на изкуството, създадени от съвременни художници, модата, дизайна, популярните туристически дестинации, отчитайки и социално-икономическите условия.

Кой цвят на какъв тип жена отива най-много

Институтът за цветове Pantone (Pantone Color Institute) е бизнес подразделение на Pantone, което определя световните цветови тенденции и съветва компаниите относно цветовете, за да идентифицират визуално своите продукт и марка. Цветът на годината, който определя Pantone, оказва влияние на продуктовия дизайн в много индустрии - мода, производство на мебели, индустриален и графичен дизайн, брандиране и други.

Снимка: Pantone
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД