За Въпроси:  sales@afya-pharmacy.bg
Модната палитра от цветове за сезон есен-зима 2020-2021

Модната палитра от цветове за сезон есен-зима 2020-2021
Институтът за цветове Pantone вече определи цветовите тенденции в модните колекции от дрехи, аксесоари, текстил и дизайн през предстоящия есенно-зимен период. Преди всеки сезон Институтът подготвя доклад с прогнозните цветови тенденции, които се представят с колекциите на известните дизайнери на модния подиум в Седмицата на модата в Ню Йорк и Лондон. Този доклад се е превърнал в своеобразно ръководство за модната индустрия и се използва като цветови препоръки от производителите на облекло.

Най-редките цветове на очите

Институтът издава два отделни доклада за Седмицата на модата съответно в Ню Йорк и в Лондон, като всеки от тях включва 10 топ цвята, придружени от четири класически неутрални.

Първата палитра в ляво е от Седмицата на модата в Ню Йорк.

Според експертите на Pantone Color Institute, цветовете за есен - зима 2020 - 2021 от палитрата Ню Йорк отразяват интереса ни към желаните сезонни класики, пропити с индивидуалност. Цветовете, чието безвремие и гъвкавост предават ниво на функционалност, в същото време се поддават на уникални цветови съчетания, които се открояват. Тези цветове насърчават креативността, както и прагматизма, отразявайки променящия се начин на мислене на днешния потребител, който дава приоритет на стойността и трайността пред сляпото следване на модата.

Десетте цвята в модния тренд, представени в Ню Йорк, носят следните ярки имена Amberglow (Амбърна Светлина), Samba (Самба), Sandstone (Пясъчник), Classic Blue (Класическо Синьо), Green Sheen (Зелен Блясък), Rose Tan (Розов Тен), Ultramarine Green (Ултраморско Зелено), Fired Brick (Обгоряла Тухла), Peach Nougat (Прасковена Нуга) и Magenta Purple (Пурпурна Фуксия).

Четирите неутрални класически нюанса на Pantone за есен - зима 2020-21 Ню Йорк представляват отлична основа за цветови комбинации с горепосочените модни цветове от палитрата. Разбира се, могат да бъдат комбинирани и помежду си. Те са Almond Oil (Бадемово Масло), Blue Depths (Сини Дълбини), Sleet (Мокър Сняг) и Military Olive (Военно Маслено Зелено).

В дясно на снимката е палитрата от Седмицата на модата в Лондон. Тя също се състои от 10 модерни цвята за този сезон и 4 класически нюанса. Някои от цветовете на палитрата в Лондон се дублират с тези от Ню Йорк и все пак Лондонската палитра остава много ярка и контрастираща.

Според специалистите на Pantone Color Institute, в есенно-зимните цветове за 2020-2021 от Седмицата на модата в Лондон проличава ангажимент за значима палитра от изразителни цветове. Тези цветове са израз на класическата британска чувствителност. Те внушават трайност, издръжливост и са изпитани във времето. Това са цветове, които показват възвишеност, предават оптимистично усещане за забавление и цел, а тяхната присъща многостранност насърчава креативността и вдъхва увереност.

Ето кои са и десетте топ модерни цветове от Лондонската палитра: Mandarin Red (Мандаринено Червено), Samba (Самба), True Blue (Истинско Синьо), Exuberance (Изобилие), Military Olive (Военно Маслено Зелено), Celery (Целина), Ultramarine Green (Ултраморско Зелено), Strong Blue (Мощно Синьо), Burnt Henna (Изгорена Къна) и Tawny Birch (Светлокафява Бреза).

Неутралните нюанси на Pantone за есен - зима 2020-21 Лондон също служат за основа за отлични цветови комбинации с модерните цветове на палитрата и отново могат да се комбинират и помежду си. Те също носят интересни имена - Jet Stream (Реактивен Поток), Sheepskin (Овча Кожа), Dress Blues (Дълбоко Тъмно Синьо) и Sleet (Мокър Сняг).

Какво казва за вашия характер любимия ви цвят

И в двете палитри присъства синьото, като в Нюйоркската палитра това е Класическото Синьо (Classic Blue), обявен за цвят на 2020 година. А в Лондонската палитра можем да се насладим на 2 нюанса на синия цвят (True Blue и Strong Blue).
Опитвали ли сте хинап? Хем е вкусен, хем полезен Опитвали ли сте хинап? Хем е вкусен, хем полезен Този есенен плод носи невероятни ползи за здравето – независимо дали ще го хапнете за закуска или като десерт Подробно
Няколко начина да се справим с депресията през есента Няколко начина да се справим с депресията през есента Нямате настроение, нощем не спите добре... С настъпването на по-хладните есенни дни чувствате ли се уморени, тъжни и самотни? Подробно
Защо казват, че простатата е второто сърце на мъжа Защо казват, че простатата е второто сърце на мъжа Знаете ли, че въпреки малките си размери, здравата простата определя качествения и пълноценен живот при мъжете... Подробно
Хороскоп за Октомври 2020 от Марги Паскалева Хороскоп за Октомври 2020 от Марги Паскалева Октомври идва с топли цветове и есенен листопад... Ето какво предстои за различните зодии през този месец Подробно
Как лесно да си осигурим добро зрение за дълги години Как лесно да си осигурим добро зрение за дълги години Зрението е едно от най-важните ни сетива. Затова е необходимо да полагаме ежедневни грижи за очите Подробно
Пет съвета как да облекчим болките във врата Пет съвета как да облекчим болките във врата
Ако несъзнателно седите в неправилна позиция или имате неритмичен режим на работа и почивка...
Подробно