До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Да лекуваш безброй заболявания само с 12 минерални соли?

Справочник за правилен избор на Шуслерова сол

Това е решението, което предлага  уникалният терпевтичен метод на д-р Шуслер, разработен още преди 130 години в Германия.

12-те соли на д-р Шуслер дават възможност  да бъдете здрави и енергични, както и да откривате безопасни възможности да помагате на близките си.

Терапията на д-р Шуслер е лечение, подходящо за всички възрасти, при това без никакви странични действия.

 

Терминът „биохимия” е познат на всички нас. Малцина са обаче тези, които знаят, че не друг, а Вилхелм Хeнрих Шуслер го въвежда преди повече от 130 години. Шуслер – немски практикуващ лекар – добавил към гръцката дума ‘химия’ – изучаване на елементите –  думата ‘биос’ – живот. Терминът ‘биохимия’ се отнася до процеси и реакции като дишане, метаболизъм и храносмилане, които протичат естествено в нашия организъм. Но ‘биохимия’ се използва също и за означаване на метода на лечение, разработен от Шуслер на базата на обширната му изследователска работа. Тази терапия използва само 12 минерала (соли), които нормално могат да бъдат открити в човешкия организъм и които ние консумираме всеки ден с храната си. Шуслер открил, че от тях може да се получат лекарства-соли, които се оказали много по-ефективни от чистите минерали, присъстващи в храната ни – те са способни да стимулират и дори да реактивират определени телесни функции, коригирайки по този начин конкретни нарушения в организма.

 

Съвременниците на д-р Шуслер в края на 19 век лекували с пускане на кръв, вендузи и други неприятни травмиращи пациента методи. Разочарованието от ниската ефективност на този вид лечение, провокирало редица лекари да потърсят нови възможности за пациентите си. От една страна, добра основа за работата на Шуслер били откритията на проф. д-р Рудолф Вирхов (1821-1902), патолог, а от друга и на холандския учен и физиолог Якоб Молешот, който развива своята теория няколко години след Вирхов. Друг особено важен момент за терапията на Шуслер е фактът, че той познавал из основи и практикувал хомеопатичните методи за лечение, но бил твърдо убеден, че трябва да има начин за ясно и точно структуриране на безбройните лекарства в хомопатията.

 

След много години, посветени на разработването на новия метод, д-р Шуслер се вдъхновил от твърдението на Молешот, че субстанциите, които остават след изгарянето (на мъртва животинска и човешка тъкан) са тези, които придават на тъканта форма и детерминират нейния тип. Тоест няма кост без калциев фосфат, нито хрущял без хрущялна сол, нито кръв без желязо. Така Шуслер се заел да проучи кои минерални соли (освен описаните от Молешот) са най-често срещани в тялото. За да получи тази информация, той изследвал кремирани органи. По този начин открил, че в различните тъкани и органи преобладават различни минерални соли. В мускулната тъкан се оказало, че има главно калиев фосфат и магнезиев фосфат, в лигавиците – калиев хлорид, а в костната тъкан – калциев фосфат.
 

Благодарение на изследователската работа на Вирхов за Шуслер станало ясно, че основният фокус на неговия метод е да успее да разбере как необходимата сол трябва да стигне директно до болните клетки. Въпросът бил как солите да преодолеят бариерата на клетъчната мембрана? Тук хомеопатичните познания на Шуслер му помогнали. Той достигнал до идеята, че чрез многократни разреждания субстанциите се раздробяват на частици, които са толкова малки, че могат да проникнат във всяка клетка. Така Шуслер получил хомеопатично потенцирани минерални соли. По този начин били открити 12-те тъканни соли, които са в основата на съкратената терапия на д-р Шуслер. Но Шуслер направил още едно откритие с огромно значение – когато солта, под формата на прах, бъде смесена с вода и се даде на пациента, за да я пие на малки глътки, огромната част от лекарството дори не достига до стомаха, а се абсорбира през лигавицата на устната кухина. Така тя оказва своя ефект много по-бързо.

 

Всеки ден милиони пациенти по света се доверяват на терапията с 12-те минерални соли на д-р Шуслер. В Германия, Щвейцария, Испания и много други държави Шуслеровите соли са истинска мода в аптеките. Причината затова е, че терапията е изключително достъпна и логична, подходяща за самолечение и за всички възрасти, по време на бременност и кърмене. Те са под формата на таблетки. Препоръчителната доза от солите е 1 таблетка от 3 до 6 пъти на ден. Таблетките се поставят под езика и се оставят бавно да се разтопят. Солите могат да се приемат отделено или в комбинация по между си. Най-големият производител на Шуслерови соли в Германия е Немският хомеопатичен съюз. 

(по материали на медицинското представителство на DHU)

 Шуслерови соли за всеки темперамент


debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД