До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Как действат Шуслеровите соли?

Шуслерови соли за всеки темперамент

 

Д-р Шуслер e немски лекар от 19-ти век, който е проявявал особен интерес към влиянието на състоянието на отделните клетките на организма към общото му здравословно състояние и как клетките на тялото могат да причинят заболявания.

Д-р Шуслер стига до заключението, че много заболявания се причиняват от дисбаланс на минералите в единичните клетки. Ако важни минерални вещества липсват в клетките, те не функционират правилно, което води до заболяване – това е основната идея в теорията му.

Тъй като много минерални соли, взети в чист вид, не могат да стигнат до единичните клетки, поради големите размери на молекулите си, д-р Шуслер развива идеята за разреждане на веществата, както в хомеопатията. Потенцирани и в силно разреден вид,  минералните  соли могат да достигнат до единичните клетки и да се усвоят от тях. Това се осъществява посредством осмотичното налягане, в резултат на което през клетъчната стена преминават такива и толкова количества минерали, колкото са необходими на клетката, за да запази своето равновесие.

Тъй като минералните соли проявяват действието си вътре в клетките, те се наричат ​​"клетъчни соли" или "тъканни соли". Тъй като това е химия вътре в биологично тяло, те понякога се наричат ​​"биохимични клетъчни соли”.

Лечението със солите на Д-р Шуслер може да бъде стимулираща терапия за друго лечение. Усвояването на малки количества от даден минерал, може да стимулира клетката да усвоява същия минерал в по-големи количества от други източници. Когато клетката не е в равновесие, клетъчната й стена се свива и през нея не могат да преминават почти никакви вещества. Тогава идват на помощ малките частици на Шуслеровите минерални соли, които постепенно подпомагат клетката да възвърне равновесното си състояние, да се увеличи пропускливостта на клетъчната мембрана  и да започне да усвояването на  минерали от храната.

За подобна стимулираща терапия  са достатъчни две таблетки три пъти на ден, съчетано с подходящи храни.

Самостоятелното лечение само с Шуслерови соли без никакви допълващи минерали от храната изисква огромен  брой таблетки на прием, поради високото разреждане на Шуслеровите соли. Човек не  може да си набави необходимото количество минерали само чрез клетъчни соли. Клетъчните соли служат по-скоро, за да „отключат” способността на  клетките  да приемат необходимото им количество минерално вещество от храната.

Шуслеровите соли не могат да се сравняват с таблетките витамини и минерали. Те не предлагат изчислими в дневна доза активни съставки „минерални вещества”.

Паралелно с приема на Шуслерови соли е необходимо спазването на правилен и балансиран хранителен режим.

Дозировки и приложение на Шуслерови соли:
Шуслеровите соли се приемат ½ час преди или след хранене. Поставят се сублингвално и се оставят бавно да се разтопят в устата, за да може тяхната резорбция да започне още от лигавицата на устната кухина.
Малките деца и бебетата приемат таблетките разтворени в 1 чаена лъжичка преварена вода или кърма, като консистенцията им позволява тяхното бързо разтваряне.
Обичайната дозировка за деца е 2 - 3 таблетки дневно от всяка сол.
Продължителността на лечението зависи от тежестта на заболяването и индивидуалното състояние на пациента, но обикновено са необходими поне 6 – 8 седмици.

 

debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД