До -50% на слънцезащитна козметика през юли
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

В света на йога с Рали: две пози с ползи за лятото

В света на йога с Рали: две пози с ползи за лятото
Според традицията на йога различните пози култивират различни качества във вашето фино енергийно тяло. Интензивните изправени пози, навежданията назад и усукванията встрани, които изискват физическо усилие, подсилват вътрешната топлина и огън, докато успокояващите навеждания напред и легналите пози ни носят охлаждаща ефект отвътре.

Ето две пози, които може да практикувате, поотделно или последователно, за да успокоите и охладите тялото.

Седнете удобно на земята и останете в тишина няколко бавни дъха, като не трябва да полагате почти никакви усилия тук. Докато забавяте дишането си и връщате съзнанието си към тялото и към настоящия момент, вие позволявате на тялото и ума ви да се отпуснат и настроят.

Джану Ширшасана (Janu Sirsasana)

Останете седнали на пода с изпънати крака пред вас. Свийте дясното си коляно и притеглете дясна пета към вътрешната част на лявото бедро. Отворете дясно коляно навън, отпуснете го в посока към пода, така че външната част на десния крак да легне на пода. Вдишайте и издължете гърба. Издишайте и започнете бавно да се накланяте напред над левия крак. Насочете гърди към пръстите на краката, в посока напред, а не към бедрото. Захванете с ръце ляв прасец или глезен. Продължавайте да изтегляте и издължавате горната част на тялото, вместо да се прегърбвате. Опитайте да теглите лактите си настрани, вместо надолу. Не стягайте раменте и врата. Останете тук 2 до 5 минути. Дишайте. Бавно отпуснете и повторете на другата страна.

МОДИФИКАЦИИ И ПРЕПОРЪКИ: Ако не можете да се наведете към изпънатия си крак, не се насилвайте и останете там където сте. Дишайте и насочете вниманието към това как с всеки дъх обтегнатите зони се отпускат, а тялото се успокоява и охлажда.

В света на йога с Рали: пролетен детокс с йога


Бадха Конасана (Badha Konasana)

Започнете седнали с изпънати крака пред вас. Свийте коленете си и съберете долната част на краката си, така че ходилата да се залепят едно към друго, а коленете ви да паднат отворени настрани. Използвайте ръцете си, за да раздалечите сводовете на краката си, сякаш отваряте страниците на книга. Вдишайте и натиснете лопатките към горната част на гърба, за да повдигнете и отворите гръдния кош. Издишайте и бавно започнете да се навеждате напред, достигайки до там, до където е удобно за вас и се създава умерено обтягане в бедрата. Дръжте хлабав хват с ръцете си и отпуснете раменете си. Раздвижете леко врата наляво и надясно, за да се уверите, че също е отпуснат. Останете тук 3 до 5 минути. Бавно отпуснете позата.

МОДИФИКАЦИИ И ПРЕПОРЪКИ: Бъдете внимателни, ако имате проблеми с коленете. Също така ако усещате напрежение в гърба или все още навеждането е твърде предизвикателно за вас, опитайте следния вариант. Седнете близо до стена, където може да облегнете гръб на стената и да останете с изправена горна част, без да включвате навеждане. Внимание – седнете максимално близо до повърхността, на която ще се облягате. Гърбът да остане напълно изправен, коремът стегнат. Тежестта не бива да пропада назад. Обърнете внимание на позицията на таза. Седнете, така че пубиса отпред и опашната кост отзад да са на еднакво разстояние от пода.
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват чрез
куриерските услуги на Спиди АД