За Въпроси: +359 889 717 880
За Въпроси: +359 889 717 880
Любов vs привличане: Как да разберете дали ви взимат на сериозно?

Любов vs привличане: Как да разберете дали ви взимат на сериозно?
Ходенето по срещи понякога е доста изтощителен процес. Откъде да знаете харесват ли ви наистина или само ви губят времето.

Изглежда, че отговорът на този въпрос може да бъде открит, но не в целувките… а в очите!

Начинът, по който даден човек ви гледа (буквално), показва как точно той гледа на вас в романтичен план.

Когато оценяваме даден човек като потенциален романтичен партньор, очите ни се концентрират в лицето му, но ако желанията ни към него се свеждат само до леглото, вероятно ще гледаме предимно в тялото му.

И макар че по-често мъжете биват обвинявани в „заглеждане“ и „зяпане“, това важи и за двата пола.

През 2014 година в хода на проучване мъже и жени трябвало да гледат поредица черно-бели снимки на хора, които никога не са виждали преди това.

След това трябвало възможно най-бързо да решат дали виждат хората на снимките като потенциални романтични партньори или просто сексуални обекти.

Интересното е, че еднакво бързо доброволците можели да определят дали някой ги привлича чисто сексуално или виждат нещо повече в него, което предполага, че тези чувства се пораждат почти мигновено.

3 забележителни експеримента, доказващи закона за привличането

Предишни проучвания са доказали, че любовта и похотта активират различни мозъчни области.

И в крайна сметка, какво ни кара да се влюбим?

Въпреки че вероятно всеки знае какво търси в потенциален романтичен партньор, понякога може да бъде доста трудна да облечем с думи вътрешния си инстинкт.

Психолозите вярват, че отнема между 90 секунди и 4 минути да решим дали някой става или не за потенциална половинка.

Науката предполага, че определени визуални стимули като лицева симетрия, жени с тяло тип „пясъчен часовник“ или мъже с по-мускулеста структура биха могли да наклонят везните, но всички знаем, че привличането е нещо много по-сложно.

Съществува ли феноменът „любов от пръв поглед“ или е само мит

Например установено  е, че много двойки имат сходни белодробни обеми, дължина на средния пръст, дължина на ухото, обиколка на врата и китката, метаболитна честота.

Така че преспокойно можем да заявим за пореден път, че любовта е сложна.Алергията към козметика и парфюми може да бъде предотвратена Алергията към козметика и парфюми може да бъде предотвратена Може да ви прозвучи странно, но не на всички хора им допада да използват парфюми и козметични продукти. Подробно
Как диабетът влияе върху здравето на очите? Как диабетът влияе върху здравето на очите? Високата кръвна захар може да доведе до проблеми като замъглено зрение, катаракта, глаукома, ретинопатия. Статистически погледнато, диабетът е водеща причина за слепота във възрастта 20-74 години. Подробно
Учени лекуват паник атаките с „безопасни сигнали“ Учени лекуват паник атаките с „безопасни сигнали“
Хората с безпокойство могат да развият паническо разстройство, което се изразява в спонтанно чувство за безпокойство, страх, приближаваща опасност.
Подробно
Рисковете, които крие неправилната употреба на контактни лещи Рисковете, които крие неправилната употреба на контактни лещи Контактните лещи могат да доведат до сериозни здравни последици, ако не бъдат използвани правилно.  Подробно
Любопитни факти за очите, които не сте чували досега Любопитни факти за очите, които не сте чували досега Очите са невероятен орган, способен да прави забележителни неща, за които може би не сте чували досега, като например впечатляващото им умение да се самолекуват и не само. Подробно
Високо кръвно налягане и влиянието му върху очите Високо кръвно налягане и влиянието му върху очите
Освен че води до сърдечни и бъбречни проблеми, нелекуваното високо кръвно налягане може да засегне зрението и да причини очни заболявания. Артериалната хипертония води до увреда на кръвоносните съдове в ретината – областта в задната част на окото, където образите се фокусират.
Подробно