За Въпроси:  sales@afya-pharmacy.bg
За Въпроси:  sales@afya-pharmacy.bg
Любов vs привличане: Как да разберете дали ви взимат на сериозно?

Любов vs привличане: Как да разберете дали ви взимат на сериозно?
Ходенето по срещи понякога е доста изтощителен процес. Откъде да знаете харесват ли ви наистина или само ви губят времето.

Изглежда, че отговорът на този въпрос може да бъде открит, но не в целувките… а в очите!

Начинът, по който даден човек ви гледа (буквално), показва как точно той гледа на вас в романтичен план.

Когато оценяваме даден човек като потенциален романтичен партньор, очите ни се концентрират в лицето му, но ако желанията ни към него се свеждат само до леглото, вероятно ще гледаме предимно в тялото му.

И макар че по-често мъжете биват обвинявани в „заглеждане“ и „зяпане“, това важи и за двата пола.

През 2014 година в хода на проучване мъже и жени трябвало да гледат поредица черно-бели снимки на хора, които никога не са виждали преди това.

След това трябвало възможно най-бързо да решат дали виждат хората на снимките като потенциални романтични партньори или просто сексуални обекти.

Интересното е, че еднакво бързо доброволците можели да определят дали някой ги привлича чисто сексуално или виждат нещо повече в него, което предполага, че тези чувства се пораждат почти мигновено.

3 забележителни експеримента, доказващи закона за привличането

Предишни проучвания са доказали, че любовта и похотта активират различни мозъчни области.

И в крайна сметка, какво ни кара да се влюбим?

Въпреки че вероятно всеки знае какво търси в потенциален романтичен партньор, понякога може да бъде доста трудна да облечем с думи вътрешния си инстинкт.

Психолозите вярват, че отнема между 90 секунди и 4 минути да решим дали някой става или не за потенциална половинка.

Науката предполага, че определени визуални стимули като лицева симетрия, жени с тяло тип „пясъчен часовник“ или мъже с по-мускулеста структура биха могли да наклонят везните, но всички знаем, че привличането е нещо много по-сложно.

Съществува ли феноменът „любов от пръв поглед“ или е само мит

Например установено  е, че много двойки имат сходни белодробни обеми, дължина на средния пръст, дължина на ухото, обиколка на врата и китката, метаболитна честота.

Така че преспокойно можем да заявим за пореден път, че любовта е сложна.
Как лесно да си осигурим добро зрение за дълги години Как лесно да си осигурим добро зрение за дълги години Зрението е едно от най-важните ни сетива. Затова е необходимо да полагаме ежедневни грижи за очите Подробно
Пет съвета как да облекчим болките във врата Пет съвета как да облекчим болките във врата
Ако несъзнателно седите в неправилна позиция или имате неритмичен режим на работа и почивка...
Подробно
Мислите ли, че съществува любов от пръв поглед Мислите ли, че съществува любов от пръв поглед Да се влюбиш от пръв поглед... Мнозина са изпитвали това вълнение, а за други звучи абсурдно и непонятно... Подробно
Салатата с или без магданоз – как я предпочитате? Салатата с или без магданоз – как я предпочитате? Може да не предполагате, че магданозът във Вашата салата е много повече от украса. Ето как влияе на здравето ни... Подробно
Решението да си вземете куче зависи от генетиката Решението да си вземете куче зависи от генетиката Да имаш домашен любимец от една страна е отговорност, а от друга - щастие, безусловна любов и забавление... Подробно
Хапвайте шоколад за по-добра памет и концентрация Хапвайте шоколад за по-добра памет и концентрация Обичате ли шоколад? А знаете ли, че парченцето вкусен шоколад подобрява нормалната функция на мозъка? Подробно