За Въпроси: +359 889 717 880
За Въпроси: +359 889 717 880
Импотенцията и намаленото сексуално желание може да се дължи на небалансирана втора чакра…

Импотенцията и намаленото сексуално желание може да се дължи на небалансирана втора чакра…
Втора чакра: чакрата на удоволствията в живота

Втора чакра е сакралната чакра или още свадхищана, което се превежда като  „място на Аз-а“.

Тази чакра е свързана с вашата идентичност като човек и това, което правите с нея. От всички 7 чакри втората е най-отговорна за използването на креативната енергия, за да обогатите живота си. 

Сакралната чакра е домът на мощната креативна енергия, благодарение на която се наслаждавате на живота си тук, на Земята. Това е енергията, която ви мотивира да изпитвате удовлетвореност от плодовете на собствения труд, включително и от приятни дейности като секс и интимност.

Цвят: оранжев.

Място: точно под пъпа и стига до неговия център.

Балансираната втора чакра кара човек да се наслаждава на всички приятни неща, които животът предлага, без да прекалява с тях. Секс, добра храна и креативни дейности са все неща, които ви вдъхновяват и на които се наслаждавате, изпитвате чувство на благосъстояние и насита.

Когато сакралната чакра е свръхактивна…

Обикновено в ситуации на пристрастявания и ненасита, се касае са свръхактивна втора чакра. Удоволствието е хубаво нещо и човек не бива да се чувства виновен, че се наслаждава на приятното в живота, но когато прекалявате с неща, които не са пълноценни за душата или здравето ви, вероятно сакралната ви чакра е дисбалансирана. Симптомите включват: пристрастяване, затлъстяване, хормонален дисбаланс, хиперактивност.

Какво да правите при свръхактивна втора чакра?

За да балансирате, е добре да отдръпнете енергията си от удоволствията и да я вкарате в сърцето си. Можете да го направите като си задавате един прост въпрос преди всяко действие, което предприемете. Попитайте се: „Това, което ще направя, добро ли е за мен? Здравословно ли е или обогатяващо? Какви са ползите от това, което ще направя?“ Отделянето на време, за да оцените дали действията ви да полезни, е добър начин да изтеглите енергия от тази чакра.

Когато сакралната чакра е с понижена активност…

Ако сте прекарали твърде много време в практични неща, без да се наслаждавате на плодовете на труда си, сакралната ви чакра може да е забавена. Симптомите включват: депресия, импотентност, намалено сексуално желание, липса на страст и креативност.

Какво да направите?

Енергизирането на втора чакра е лесно и забавно. Просто се наслаждавайте на живота. Създавайте изкуство. Яжте здравословна и вкусна храна.

Правете любов с половинката си.

Отделете време за себе си и се радвайте на хубавите неща на Земята – огледайте се и ще видите, че те никак не са малко.Лошото състояние на кожата е знак за отслабена имунна система Лошото състояние на кожата е знак за отслабена имунна система
Ако сте от тези, които са склонни да пръскат стотици левове по продукти за красота и така и не успявате да постигнете желания ефект, може би има нещо друго, на което да обърнете внимание.
Подробно
7 необичайни етикета при хранене, когато сте в чужбина 7 необичайни етикета при хранене, когато сте в чужбина
Когато сте в нова страна и все още не сте запознати с етикета при хранене, споделянето на обяд или вечеря с местните може да се окаже стресиращо преживяване.
Подробно
Облекчете стреса с това лесно дихателно упражнение Облекчете стреса с това лесно дихателно упражнение
Стресът ни дебне зад всеки ъгъл – вкъщи, на работа, в трафика, в сметките и къде ли още не. 
Подробно
Драконов плод – питахая, питая или просто СУПЕРПЛОД! Драконов плод – питахая, питая или просто СУПЕРПЛОД!
Суперплодът, драконов плод, се среща под различни имена – кактусов плод, питахая, питая…
Подробно
Добро решение ли е да заменим обикновената кола с диетична кола Добро решение ли е да заменим обикновената кола с диетична кола
Решихте да се откажете от обикновената кола и да я замените с диетична такава? Това може би не е най-добрата идея. 
Подробно
Какво е да обичаш някого, който е зодия Рак Какво е да обичаш някого, който е зодия Рак
Според астрологията Рака е един от знаците, който най-често се определя като твърде чувствителен, но същевременно верен до гроб.
Подробно