До -50% на слънцезащитна козметика през юли
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Перфектният синбиотик за перфектна чревна флора

Перфектният синбиотик за перфектна чревна флора
Чревната микрофлора играе важна роля за доброто здравословно състояние. Червата ни се обитават от десетки видове микроорганизми и бактерии, изграждащи малка екосистема. При добро храносмилане, тя е в равновесие и тогава се чувстваме здрави.

Различна ли е чревната микрофлора на бебетата родени чрез секцио?

В зависимост от начина ни на живот и на хранене, този баланс на чревната микрофлора може да се наруши. Например при лошо храносмилане, консумация предимно на рафинирани захари, диети, алкохол и тютюнопушене или прием на антибиотици, е възможно храната се задържа в червата и тогава се размножават т.нар. лоши бактерии. Обратно, ако консумирате богати на фибри храни, плодове, зеленчуци, тяхната ферментация е полезна за червата и обогатява средата с т.нар. добри бактерии.

Нарушаването на чревната микрофлора води след себе си неприятни симптоми като подуване на корема, болки в стомаха, газове, а ако продължително време не се нормализира чревната среда, това би могло да породи редица усложнения като диария, хроничен запек, инфекции, умора, депресия, слаб имунитет.

Не винаги с приетата храна можем да подобрим баланса на чревната флора. В такива случаи е препоръчително да приемаме пробиотик под формата на хранителни добавки, като по този начин внасяме в организма живи полезни микроорганизми.

В някои случаи, обаче, дори и да внесем полезните бактерии, ако няма подходяща среда, в която те да се размножат, е възможно да не настъпи подобрение. Точно такава среда представлява пребиотика. А най-ефективното средство се оказва приемането на синбиотик, който е комбинация на пребиотик и пробиотик.

Комбинацията от пробиотици и пребиотик допринася за нормалния микробен баланс на стомашно-чревния тракт, правилното и ефективно храносмилане, подобрява се стомашно-чревно флора, засилва се имунната система, особено след антибиотична терапия. Пробиен е произведен от специално разработени микрокапсулирани култури Lactobacillus acidophilus и Bifidobacterium longum, гарантиращи милиарди живи организми без нуждата от специално съхранение.

6 неща, с които да поддържате имунитета си във форма

През месец октомври можете да закупите от Аптеки Афиа подходящ синбиотик на промоционална цена с отстъпка. Изберете Пробиен синбиотик капсули или Пробиен Форте за Вас, както и Пробиен бебе или Пробиен Кидс (под формата на дъвчащи таблетки, желирани мечета или сашета) за Вашето дете. Така с балансирана стомашно-чревната микрофлора и добро храносмилане, всички членове на Вашето семейство ще се чувстват здрави и щастливи. Промоцията е валидна до края на октомври.
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват чрез
куриерските услуги на Спиди АД