До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

До какво води дисбалансът на Първа чакра

До какво води дисбалансът на Първа чакра
Официалното име на първа чакра, Муладхара, идва от „мула“, което значи корен и „дхара“, което значи поддръжка. Съответно ролята на тази чакра е да свързва енергията ви със Земята, което се нарича „заземяване“.

Импотенцията и намаленото сексуално желание може да се дължи на небалансирана втора чакра…

Първата чакра се свързва с ежедневното ви оцеляване на Земята. Този енергиен център ви дава всичко необходимо, за да оцелявате. В нашия модерен свят би могло да се каже, че коренната чакра е свързана с нашата финансова и емоционална стабилност.

Цветът на първа чакра е червеният. Тя се разполага в основата на гръбначния стълб, близо до опашната кост.
Когато вашата първа чакра е балансирана, вие изпитвате удовлетвореност и мир по отношение на неща като пари, безопасност, дом.

Когато първа чакра е свръхактивна, вие сте неспокойни и нервни. Това е така, защото страхът е основан на потребността за оцеляване – смисълът от страха е да ни кара да се борим за оцеляване. Следователно, свръхактивната първа чакра изпраща непрекъснато послания за оцеляване, дори и когато не съществува реална опасност. Физически това може да се прояви с храносмилателни проблеми, проблеми в долната част на гърба, болки в тазобедрените стави, кисти по яйчниците при жените и проблеми с простатата при мъжете.

Успокойте първата си чакра като отделите време за медитация. Доброволстването в различни каузи, проявите на състрадание и оказването на помощ насочват свръхактивната енергия от първа чакра към други енергийни центрове в тялото.

Когато първа чакра е с намалена активност, може да имате проблем с концентрацията или да се чувствате все едно „главата ви се носи“. Хората може да ви определят като „отнесени“ и „откъснати от реалността“.

Ако се чувствате твърде откъснати от всичко материално, може би вашата първа чакра се нуждае от малко стимулиране. Това става като излезете сред природата. Занимания като градинарство, плуване или просто разходки сред природата енергизират коренната чакра.

Трета чакра: Слънчевия сплит, Манипура
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД