До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Незабавна помощ при болезнени афти и гингивит

Незабавна помощ при болезнени афти и гингивит
Възпаленията на венците и болезнените афти могат да влошат качеството на живот на всеки, тъй като болката се засилва по време на ежедневни дейности като говорене, ядене или дори пиене.

Как да се справим със страха от зъболекаря

Афтите са за най-честото заболяване на лигавицата на устната кухина и се появяват най-често при деца, юноши и при жените. Представляват възпалително заболяване, което се характеризира с повърхностни наранявания на лигавицата на устата. Язвите са малки (кръгли или овални), болезнени и обикновено се появяват по венците, вътрешната страна на бузите, вътрешната страна на устните и върху твърдото небце. Те могат да се появят няколко пъти годишно и дори на едно и също място — това заболяване се нарича повтарящ се афтозен стоматит.

Не е доказано точно какви са причините за появата на афти, но те могат да бъдат хранителни дефицити, локална травма, стрес, хормонални влияния, алергии, генетично предразположение или други фактори.

Възпалението на венците или т.нар. гингивит възниква вследствие на лоша хигиена на устата. Ако части от устната кухина остават недобре измити или по зъбите има наслагване от плака, която не се почиства, на тези места се задържат бактерии. С течение на времето тези бактерии навлизат под венеца и го раздразват, така се получава зачервяване, подуване и кървене на венеца.

Най-често предразположени към възпаление на венците са болните от диабет, деца и бременни, а също и всички хора, подценяващи устната хигиена. Прекомерната консумация на захари, тютюнопушенето, нередовното миене на зъби, проблемите с имунната система също благоприятстват появата на гингивит.

При подобни възпаления на венците или поява на афти е добре да се предприеме незабавно лечение, за да се преодолее болката и дискомфортът. Продуктите от серията Gengigel облекчават възпалението и спомагат за възстановяването на увредената тъкан, благодарение на хиалуроновата киселина, която „контролира“ възпалителния процес и рехидратира тъканите в устната кухина. Под формата на спрей, Gengigel е изключително подходящ за приложение при труднодостъпни и болезнени места в устната кухина.

10 грешки при миенето на зъби

През месец септември при закупуването на Gengigel спрей от Аптеки Афиа, Вие получавате подарък Gengigel гел. Gengigel гел за венци е подходящ за по-леснодостъпните места в устата при увредени венци в резултат на почистване, вадене на зъб или хирургически операции, както и при разранена лигавица на устата в резултат на постоянни или временни зъбни протези.

Така в комбинация Gengigel спрей и гел поддържат здравето на венците и цялата уста.
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД