afya
contacts
contacts
За въпроси: sales@afya-pharmacy.bg
profile
Потребителски достъп
Продукти Разширено

Лошото състояние на кожата е знак за отслабена имунна система

Лошото състояние на кожата е знак за отслабена имунна система
Ако сте от тези, които са склонни да пръскат стотици левове по продукти за красота и така и не успявате да постигнете желания ефект, може би има нещо друго, на което да обърнете внимание. Понякога лошият вид на кожата, липсата на блясък по лицето, бръчките и сухата коса не могат да бъдат повлияни от козметични продукти, защото тези продукти не действат върху самия корен на проблема.

А къде би могъл да се крие той? В имунната система!

Ролята на лимфната система
Може би сте се чудили защо при болно гърло докторът проверява лимфните възли в областта под долната ви челюст и шията.

Лимфната система е един от най-важните защитни компоненти на имунната система, която освен това и реагира първа при инфекция. В лимфните възли се съдържа прозрачна течност, наречена лимфа.

Тя пренася клетките, които се борят с инфекциите и болестите до различни част на тялото.

Блокираната лимфна система може да доведе до проблеми като целулит, оток и стрии. Хранете се с плодове, зеленчуци и диетични фибри, които подобряват функцията на лимфната система.

Бъдете физически активни и се възнаграждавайте редовно с масаж с цел дренаж на лимфата.

Имунитета и мъжката привлекателност
За да бъде един мъж привлекателен, не са достатъчни само дълбок глас и изразена долна челюст. Проучванията са установили, че мъжете с високи нива на тестостерон са по-привлекателни за жените.

Но това не е всичко. В едно проучване бил измерен имунният отговор на 74 мъже към хепатитна ваксина. Мъжете с по-добър имунен отговор имали и по-високи нива на тестостерон и по-ниски нива на кортизол (стрес хормона). Следователно можем да кажем съвсем отговорно, че мъжете със силен имунитет са секси.

Имунитета и красивата коса
Многократно е доказвано, че лошият начин на живот и диетични навици обременяват имунитета, което в резултат може да доведе до косопад.

Това е особено вярно в случаите на гъбична инфекция като Кандида, провокирана от отслабена имунна система и водеща до косопад. Понякога свръхактивната имунна система води до състояния като алопеция ареата и хипертиреоидизъм.

Макар и те да се дължат предимно на генетични фактори, то могат да бъдат стимулирани и от храни с високо съдържание на захар и глутен, както и от хроничен стрес и токсични субстанции като пестициди.

Имунитета и кожата
Не винете само гените си, ако цял живот страдате от акне. Лошото състояние на кожата може да бъде признак на отслабена имунна система.

Хранителния дефицит на важни вещества като витамин А, Б, Ц и Е, цинк, аргинин и фитонутриенти може да доведе до спад в броя на борещите се с инфекциите клетки и да направи кожата ви склонна към акне и екзема.

Твърдението, че външната красота е отражение на здравото тяло и здравия ум е напълно вярно!

Хранете са правилно, бъдете активни, спете достатъчно и контролирайте стреса , за да бъдете винаги здрави и красиви.
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения