До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Хапвайте шоколад за по-добра памет и концентрация

Хапвайте шоколад за по-добра памет и концентрация
За любителите на шоколада дори и парченце от любимото изкушение им носи щастие и ги тонизира. Това се дължи на активни вещества от групата на метилксантините - теобромин, кофеин и теофилин, които повишава нивото на нашата енергия.

Червеното вино и тъмният шоколад - ключът към вечна младост

Благодарение на полифенолите в какаото и шоколада, той има антиоксидантно действие и влияе благоприятно върху сърдечно-съдовата система.

Шоколадът подобрява състояния като депресия и паническо разстройство като засилва чувството на спокойствие и задоволеност.

Според скорошно проучване, участниците от групата, която ежедневно изпивала по една чаша черен течен шоколад с високо съдържание на полифенол, били по-спокойни и щастливи в сравнение с плацебо групата, при която не се наблюдавала промяна в настроението.

Според друго проучване шоколадът подобрява мозъчния кръвоток, подпомага формирането на нови нервни клети, подобрява функциите им, връзките между тях и ги предпазва от увреда от свободни радикали. Шоколадът и какаото подобрили когнитивните функции при двойно слепи тестове както при млади здрави индивиди, така и при по-възрастни хора с нарушения. Дори единична доза черен шоколад подобрява когнитивните функция, включително паметта, както доказало проучването.

За да да се възползвате максимално от ефектите на шоколада, обърнете внимание на следното:

Избирайте качествен черен шоколад или какао!

Консумирайте шоколад редовно, но в умерени количества!

Може ли редовната консумация на шоколад да подобри сърдечното здраве

Тъмния шоколад с високо съдържание на какао (над 70%) носи гореизброените ползи за мозъка, но имайте предвид, че те не се откриват при млечните и другите шоколади, затова избирайте внимателно и не прекалявайте!
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД