До -50% на слънцезащитна козметика през юли
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Как да увеличим енергията си по естествен начин

Как да увеличим енергията си по естествен начин
Има ли дни, в които усещате липса на енергия, особено в следобедните часове? Много хора се чувстват така.

А добрата новина е, че има естествени начини да увеличите енергията си. Ето някои от тях:

Закусвайте

Сигурно сте чували сте, че закуската е най-важното хранене за деня. Смята се, че тези, които закусват сутрин, са по-малко податливи на стрес и умора от тези, които предпочитат да хапнат чак на обяд. Затова се стремете се да започнете деня със здравословна закуска – това ще ви зареди с енегрия за целия ден.

Чудите ли се защо нямате никакви сили и енергия, когато сте под стрес?

Пиите много вода

Да поддържате тялото си хидратирано е жизненоважно. Хидратацията влияе благоприятно на мозъчната функция и повишава енергията.

Не прекарвайте прекалено дълго време в леглото

Ако качеството на съня ви нощем не е достатъчно добро или пък не се наспивате добре, препоръките на специалистите са да не прекарвате твърде много време излежавайки се в леглото.

Също така ако не можете да спите нощем, избягвайте следобедните дрямки, независимо колко примамливи ви се струват. Когато си легнете вечерта, спете толкова, колкото чувствате, че ви е необходимо – например 4 часа. На следващата вечер добавете още 30 минути към времето за сън и така постепенно увеличавайте времето ден след ден докато достигнете толкова часа качествен сън, колкото вашият организъм се чувства добре.

Движете се

Танцувайте, разхождайте се, играйте тенис, вървете пеша, карайте колело. Физическата активност освобождава допамин, който подобрява настроението ви. Освен това подобрява и качеството на съня, както и насищането на тялото ви с кислород, което ще ви тонизира.

Контролирайте стреса

Чувството на преумора и стрес може да повлияе на нивото на енергията ви. Отделяйте време за почивка през денонощието, като изберете начин, по който да се освободите от натрупаното напрежение и стрес – релаксация, медитация, йога и др.

Намалете или спрете пушенето и алкохола

Пушенето всъщност причинява безсъние, понеже никотинът стимулира мозъка, което може да наруши съня ви. Същото е действието на прекомерното количество алкохол, въпреки, че някои хора считат, че алкохолът ги успокоява.

Облекчете стреса с това лесно дихателно упражнение

Научете се да слушате тялото си

Ако тялото ви се чувства уморено – дайте си почивка. Така ще възстановите енергията и тонуса си, а след това ще бъдете доста по-ефективни на работното си място. Обърнете внимание дали не сте претоварени с твърде много задачи. Ако е така, опитайте се да разредите ангажиментите си и да си осигурите време за презареждане.

Снимка: Aaker on Unsplash
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват чрез
куриерските услуги на Спиди АД