За Въпроси: +359 889 717 880
За Въпроси: +359 889 717 880
Облекчете стреса с това лесно дихателно упражнение

Облекчете стреса с това лесно дихателно упражнение
Стресът ни дебне зад всеки ъгъл – вкъщи, на работа, в трафика, в сметките и къде ли още не. Уви, някои от нас успяват (или не успяват) да се справят с него, развивайки вредни навици като тютюнопушене, пиене на прекомерни количества алкохол, прекаляване с нездравословни храни или пазаруване на вещи, които дори не са им необходими.

Истината е, че не е необходимо да се отдавате на нито едно от горепосочените, за да облекчите стреса, защото единственото, от което понякога имаме нужда, е просто да ДИШАМЕ.

Не случайно често чувате или четете за различни техники за медитация и десетките хора, които се занимават с тях. Защото те наистина работят.

Дълбокото дишане винаги действа успокояващо, защото ви позволява да се концентрирате и да помислите.

Ето как да дишате, за да се справите със стреса:

1. Започнете като се настаните в удобна за вас поза. Поставете длан на корем и поемете бавно и дълбоко дъх като се стараете да дишате коремно.

2. Усетете как въздухът изпълва първо корема ви, оттам преминава към гърдите, докато ви изпълва напълно.

3. Веднъж щом сте вдишали максимално, издишайте първо през горната част на гърдите и надолу през корема.
 
4. Повторете 10 пъти или колкото пъти ви е комфортно.

Не забравяйте, че правилното дишане е през устата като вдишването и издишването са с еднаква продължителност.7 натурални средства за зрителната острота 7 натурални средства за зрителната острота
Нарушеното зрение е изключително често в нашия свят.Все повече и повече хора носят очила или контактни лещи за коригиране на късогледство или далекогледство, но окончателно решение като че ли не съществува.
Подробно
Как да придобиваме лесно нови умения Как да придобиваме лесно нови умения
Заучаването на нова информация е чудесен начин да поддържате мозъка си във форма.
Подробно
Три големи групи причини за ниско либидо у жените Три големи групи причини за ниско либидо у жените
Много „щастливи двойки“, които виждаме по социалните мрежи, крият обща тайна – малка или липса на всякаква интимност помежду си.
Подробно
Очите са прозорец към душата и към немалко болести Очите са прозорец към душата и към немалко болести Случвало ли ви се е докторът да огледа очите ви, когато ви изследва за друго заболяване? Ако ви е интересно защо, четете надолу! Подробно
Петте хранителни вещества, които ще ни липсват през 2020! Петте хранителни вещества, които ще ни липсват през 2020!
Казват ни да ядем здравословни храни, за да получаваме всичко, от което тялото ни се нуждае всеки ден и да поддържаме добро здраве през целия си живот. 
Подробно
Лесни техники за защита на очите Лесни техники за защита на очите Дигитализацията на съвременното общество ни принуждава да се взираме в екрани продължително време.Нарастващата употреба на смарт телефони, без осигуряване на необходимата защита за очите, е свързана с очен дискомфорт и очни нарушения. Подробно