До -50% на слънцезащитна козметика през юли
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Високи токчета за начинаещи – как да изглеждате уверени

Високи токчета за начинаещи – как да изглеждате уверени
Обичате ли да носите високи токчета или сте от тези, които не се чувствате много удобно, защото е минало твърде много време, откакто не сте обували друго освен ниски обувки и маратонки?

Или, може би, никога преди не сте носили токчета и сега сте решили, че идеята ви харесва и искате да промените имиджа си?

Грижа за краката в домашни условия

Обувките на висок ток винаги са били любими на много жени. Високият ток издължава силуета и тялото изглежда красиво, елегантно и стройно. Но твърде честото или продължителното им носене може да причини болки в стъпалата, коленете и глезените, разширени вени, а понякога се достига и до по-сериозни усложнения като болка в гърба и дори изкривяване на гръбначния стълб. Да не говорим за риска от нараняване за тези, които не са свикнали да вървят на токчета (например навяхване или изкълчване на глезена).

Не можем да отречем, обаче, че от друга страна, ходенето на високи токчета носи и някои позитиви - така тренирате мускулите на краката и на таза. Така че ако сте решили да носите високи токчета, не се отказвайте – като за начало си изберете удобни обувки... Да, възможно е... Изберете подходящите за настоящия сезон боти – те обгръщат глезена и така кракът ви ще е по-стабилен. Също така не се хвърляйте на прекалено висок ток. Ако сте новак в носенето на токчета, заложете на височина на токчето от 5 до 7 см – тази височина щади ходилото и няма да се чувствате като на кокили.

Не забравяйте да обърнете внимание на стойката си и на походката. Когато обуете висок ток, балансът на тялото ви се измества към таза. Дръжте главата си изправена, тялото стегнато, гърба и раменете – изправени. Опитайте се да запазите естествената си стойка, без да сгъвате прекалено много коленете си, когато вървите.

Ако за пръв път се качвате на токчета, не го правете, ако се налага да вървите пеша прекалено дълго. Или ако се налага да прекарате на токчета целия ден. Започнете с по-кратки периоди и по-близки разстояния. Когато натрупате опит и се почувствате по-уверена, можете да опитате да сте на висок ток цял ден.

Помощ при тежест в краката и разширени вени

Също така, ако нямате достатъчно тренинг, а се налага да сте на високи токчета по някакъв повод, задължително вземете със себе си резервен чифт по-ниски обувки. Не е необходимо да сте на висок ток денонощно – можете в часовете преди събитието да сте с по-удобните ниски обувки, а след това да изглеждате зашеметяващо елегантна на висок ток.
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват чрез
куриерските услуги на Спиди АД