До -50% на слънцезащитна козметика през юли
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

10 причини да си вземете рибки за домашен любимец

10 причини да си вземете рибки за домашен любимец
Рибките наистина са прекрасни домашни любимци за такива хора, които нямат време или нямат достатъчно място, за да се посветят на грижата на друго животно, което би изисквало да му отделят доста повече време. Също така рибките могат да бъдат добър вариант на пръв домашен любимец, за да се научат децата ви на отговорността да се грижат за домашен любимец.

Отглеждането на домашен любимец научно подобрява здравето ви

Ето няколко причини да си вземете рибки:

1. Известно е, че рибките действат успокояващо на този, който ги наблюдава как спокойно плуват в аквариума.

2. Най-общо казано, рибките изискват по-малко грижи и храната им е по-евтина, в сравнение с другите домашни любимци; те обаче се нуждаят от подходящи условия за отглеждането им.

3. За разлика от много кучета и други космати и пернати домашни любимци, рибките не изпитват безпокойство при раздяла със стопанина си, а също нямат разрушително поведение, когато ги оставите сами у дома.

4. Рибките са тихи – ако имате рибки, няма да се притеснявате, че лаещата или крякащата ви рибка ще разстрои съседите или събуди спящото бебе.

5. Рибките се предлагат в безкрайно разнообразие от размери, форми и зашеметяващи, интересни цветове.

6. Рибките не трябва да се разхождат, те не изискват да събирате след тях разни неща с пликче за отпадъци и никога няма да оставят изненада за вас на чисто новия ви килим.

7. Рибките са много чисти домашни любимци, които не се нуждаят да им миете лапите или да им почиствате зъбите.

8. Вашите рибки няма да оставят следи от кал, внесена от вън и от лапите им няма да падат боклуци из цялата къща, както и няма да олигавят навсякъде.

9. Аквариумът за рибки, независимо от размера, може да бъде красиво допълнение към всяка стая във вашия дом, стига да е добре поддържан.

10. Някои видове рибки си взаимодействат със собствениците си, игриви са и дори могат да бъдат обучени да правят трикове.

Решението да си вземете куче зависи от генетиката

Ако досега никога не сте отглеждали рибки, препоръчително е да започнете от малък съд за рибки или малък аквариум, както и два или три вида рибки, които са по-издръжливи и не изискват много специални грижи. Ако интересът ви нарасне, може да преминете към по-голям, по-скъп или необичаен аквариум, както и да си вземете по-екзотични видове риби.

Източник: www.eurospirit.co.za                                      Снимка: Sanjiv Nayak on Unsplash
Прочети още
Стани част от нашия свят
Абонирай се и открий света на Аfya-pharmacy и неговите специални предложения
debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват чрез
куриерските услуги на Спиди АД