До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Хомеопатична помощ за уморени очи

Д-р Василка Юрукова

Водещ специалист по вътрешни болести, хомеопатия, шуслерова терапия и биорезонансна диагностика. От 2000 година досега тя преподава хомеопатия на лекари и фармацевти в България, САЩ, Австралия и Нова Зеландия.

СЕМЕЙСТВО И ХОМЕОПАТИЯ

Хомеопатична помощ за уморени очи

Над 50% от хората, които работят с часове на компютър, имат симптоми на умора на очите. Дългото взиране в телевизионен или компютърен екран, в книга или при многочасово шофиране, напряга мускулите на окото, които постоянно са в контракция (в стегнато положение) и намалява миганията на очите от 20 пъти до около 5 пъти на минута. Всичко това води до недостатъчно овлажняване на очите и до усещане за умора и напрежение.

Кои са най-честите симптоми на умора на очите?

Очната умора може да предизвика дискомфорт или дори болка в окото, зачервяване, сълзене или сухота на очите, да засили тяхната свръхчувствителност към светлина. Дори болките във врата или гърба понякога се дължат на умора и напрежение на очите.

Как да помогнем на уморените си очи?

Тъй като умората в очите е хроничен проблем, а повечето от нас имат затруднение или нежелание да сменят професията си, трябва да намерим решение, което в дългосрочен план да е ефикасно и без странични  ефекти.
Първо трябва да направите консултация с офталмолог, за да е сигурно, че не страдате от друг проблем на очите.

Съвети за намаляване на умората на очите

Можете да намалите преумората на очите си по следния начин:
1. Създайте си навик да затваряте очите често за няколко секунди – така ще подобрите овлажняването им
2. На всеки час отклонявайте погледа към далечни обекти  за около 5 минути, например към дърветата или улицата, които виждате от прозореца на офиса
3. Осигурете си поне 6- 7 часа добър нощен сън
4. Не гледайте телевизор или компютърен екран нощем в затъмнена стая, защото това натоварва двойно очите.
5. По време на кратките няколко минутни почивки правете очни упражнения – ритмично затваряне и отваряне, въртеливи движения на очите като стрелките на часовник
6. Сложете компютъра си далеч от директна слънчева светлина, а вечер намалете светлината на екрана му.
7. При четене дръжте книгата на 30-40 см от лицето си.
8. При шофиране или разходки на открито в слънчев ден носете слънчеви очила
9. Добре е да „подхраните“ окото с бета каротин, витамин А или лутеин
10. Намалете очната умора с помощта на природни средства  -  хомеопатични капки за очи или гранули

Хомеопатични капки за уморени очи

Хомеопатичното лечение е ефикасна природна алтернатива за лечение на уморени очи, без странични ефекти, подходяща за употреба във всяка възраст.
В българските аптеки отскоро можете да откриете капки за уморени очи.

Симиласан Стрейнт Ай са хомеопатични капки за очи, които облекчават симптомите от дълга работа на компютър, пред телевизор, четене или шофиране.
Произвеждат се от швейцарската фирма Similasan. Съдържат 3 активни хомеопатични съставки в десетични разреждания, които взаимно усилват своето действие – Ruta D6, Natrium chloratum D6 и Cineraria maritima D6.

Рута е най-често използваното хомеопатично лекарство за уморени очи, защото намалява умората на околочните мускули и подобрява фокусирането. Натрум мур  нормализира овлажняването на окото. Тъй като балансира водно-солевата обмяна, Натрум мур подобрява както случаите със сухота и леки зачервявания на окото, така и тези със сълзене на очите.  Цинерария е хомеопатично лекарство както за уморени очи от дълготрайно взиране, така и за замъглено зрение, катаракта, отслабване на зрението с възрастта и хроничен конюнктивит.

Хомеопатичните капки за очи Симиласан Стрейнт Ай са лекарствено средство без рецепта. Дозират се 2 до 4 пъти дневно по  2 капки във всяко око. Добре е като всички хомеопатични лекарства да се държат на поне 50 см от мобилния ви телефон или компютърен екран. Съчетават се с всякакво друго лечение, предписано от вашия личен лекар или офталмолог.

debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД