Коледен магазин

Озонотерапия

Какво е OZOILE?

OZOILE
е биологичен индуктор, който противодейства на проявите на хипоксия, исхемия и съпътстващите ги дегенеративни процеси. OZOILE активира растежните фактори, които участват в механизмите на тъканна регенерация.
OZOILE = стабилни озониди с витамин Е ацетат. Озонът реагира с двойните връзки на олеиновата киселина и образува озониди. При контакт с кожата и лигавиците озонидите частично се образуват в биопероксиди и молекулярен кислород.
Стабилните озониди преминават през клетъчните мембрани и доставят кислород вътре в клетката. По този начин те противодействат на хипоксията, исхемията и дегенеративните процеси за немитохондриалната свръхконсумация на кислород. Наличен в клетката, кислородът активира митохондриите и ускорява производството на АТФ.
Стабилните озониди инхибират цикло-и липо-оксигеназата, бързо намаляват концентрацията на простагландини, които причиняват болка. Успоредно с това, озонидите активират аминооксидазите (катаболните ензими, разграждащи хистамин и серотонин), които са отговорни за проявите на зачервяване и сърбеж.

OZOILE стимулира растежа на различни растежни фактори, свързани с пролиферацията на фибробласти, синтеза на колагенни влакна. По този начин той играе важна роля в процеса на регенериране на кожата.
Биопероксидите (преобразуваните озониди) действат срещу бактерии, гъбички и вируси, като атакуват бактериалната клетка посредством механизъм подобен на този по който левкоцитите атакуват по време на бактериалната фагоцитоза. Биопероксидите имат директно противогъбично действие чрез разрушаване на клетъчната стена. Биопероксидите деактивират повърхносните вирусни рецептори и прекъсват механизма на вирусна репликация. Стимулират локалния имунитет.

Противовъзпалителното и антихистаминово действие на OZOILE го прави валидна алтернатива на кортикостероидните и нестероидни противовъзпалителни продукти за локално лечение на пациенти в риск.
Без противопоказания.
Без странични ефекти.
Без възрастови ограничения.

Не са регистрирани случаи на непоносимост или реакция при тест за кожни алергии приложен при пациенти с дехидратирана кожа с различна концентрация на меланин. Не са установени цитотоксични ефекти при всички тествани концентрации върху фибробласти.

ОЗОНОТЕРАПИЯ + ФИТОТЕРАПИЯ ДОКАЗАНИ ТЕРАПЕВТИЧНИ СВОЙСТВА
  • Тендивал емулгел - за локално приложение при травматична, артритна, ревматична болка
  • Ригенома спрей и Ригенома крем - шокова терапия на възпалена кожа и лигавици
  • Идрозоил - за лечение на чувствителна, раздразнена, зачервена кожа, лигавици и скалп
  • Проктен крем - за локално приложение при лечение на проктит, анални фисури, хемороиди и улцерозен проктоколит.
  • Вулвоваги спрей - нормализира вагиналната екосистема в случаи на: вулвовагинит, вагиноза, сърбеж, вагинална сухота
  • Банивал крем - при баланит, баланопостит и фимоза, вследствие на баланопостит.