-25% на всички продукти на Avene

Разболяват ли ни потиснатите емоции и как да ги балансираме?

Хомеопатията е алтернативен метод на лечение, който разглежда човека в неговата цялост като съвкупност от тяло, емоции и мисли. В тази връзка освен физическите симптоми, хомепатичните лекарства повлияват и психо-емоционално състояние и то без странични ефекти.

Има два основни и най-често срещани типа женски характери:
Единият тип са жените, носещи поне две дини под една мишница. Те са свръх натоварени, добри в работата си, добри в семейството. В резултат на това – изчерпани и уморени. Това са жените Сепия. Те често развиват заболявания като депресия, умора,  кисти, миоми, гъбички, ендометриоза.
Жените Сепия, депресирани и изтормозени от многото задължения, много добре се повлияват от високите разреждания. Сепия D 1000 на Немския Хомеопатичен Съюз повлиява хормоналния баланс, депресията, настроенията.
Сепия D 1000 се използва следродилни депресии, както и  депресии в менопауза. Добре е да бъде съчетана с активен спорт.

Другият  тип жени, които често срещаме,  са Стафизагриа  –мили и внимателни, вечно загрижени за другите, винаги пренебрегващи собствените си нужди. Те не дават външен израз на емоциите си и задържат негативизъм и потиснат гняв в себе си. Много често тези жени имат авторитарен шеф,   дразнещи колеги или клиенти, или са жертва на домашно насилие. Потиснатите  емоции  обикновено водят до развитие на кожни заболявания, съпроводени със сърбеж  като невродермит, дерматит, гъбични инфекции,  както и често повтарящи се цистити.
Стафизагрия – не смеят да вземат решение в ущърб на другите, при тези жени липсва любов към себе си. Затова е добре да бъдат насочени към психолог за повишаване на самооценката. Потиснатият гняв започва да излиза още в първите дни и при достигане на баланса, дозата на хомеопатичният продукт се намалява постепенно от ежедневно приложение до веднъж седмично или месечно.
Стафизагрия  D1000 може да помогне и при мъже, потиснати от унизително освобождаване от работа, например.