До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Заболявания на венците

Над 20% от хората в България над 35-годишна възраст страдат от възпаления на венците. Те се предизвикват от бактерии, които се развиват в зъбната плака (лепкав безцветен филм, който непрекъснато се образува върху зъбите). Ако не се отстранява зъбната плака се натрупва и създава благоприятни условия за развитие на бактериите. Това може да доведе не само до увреждане на зъбите и венците, но и на тъканта на костта, която поддържа зъбите. Резултатът е разклатени зъби, които трябва да бъдат извадени.

Какви са честите симптоми на заболяване на венците?

-          Венците са зачервени и подути
-          Венците кървят по време на миене или при почистване с конец
-          Зъбите изглеждат по-дълги, защото венците са се отдръпнали
-          Оформяне на зъбни джобове заради разстояние между зъбите и венците
-          Лош дъх

Заболявания на венците:

Гингивит 

Венците са леко възпалени, може да се появи зачервяване или подуване, както и кървене по време на миене.

Парадонтит

Венците започват да се отдръпват от зъбите, което дава възможност на зъбната плака да проникне към корена на зъба и към костта.

Рискът от развитие на възпаления на венците е по-голям с напредването на възрастта, при бременни жени, диабетици, пушачи и изложените на постоянен стрес.

Освен избора на подходящи продукти за орална хигиена (пасти, четки, води за уста) за намаляване на риска се използват различни хранителни добавки:

Дентавакс таблетки благоприятно повлияват имунната функция на лигавицата на устната кухина.Съдържат специфичен, лиофилизиран имуноподдържащ комплекс. Дозировка: Лица над 14 години – по 1 таблетка 4 пъти на ден  за 20 дни. Деца от 3 до 14 години – по 1 таблетка 2 пъти на ден за 20 дни. Един час след прием да не се консумира храна и вода!

Инсадент течни капсули с благоприятен ефект върху пародонта. Съдържа екстракт от десапонизирана фракция на царевична коса / zea mays/-  и фолиева киселина. При гингивит и пародонтоза се приема по 1 капсула 2 пъти дневно в продължение на 3 месеца.

debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД