Подарък душ-гел 100 мл при покупка на слънцезащитен продукт VICHY или LA ROCHE POSAY. Не важи за промо пакети.
promotions

Как да свалим излишните килограми?

Чудесен помощник при свалянето на излишните килограми могат да бъдат билките.
Разбира се, паралелно с чайовете и отварите трябва да ограничите консумацията на мазнини и въглехидрати, да правите редовно кардио и да ограничите вредните навици като дълго заседяване на масата с прилично количество алкохол.

Ето няколко предложения за отвари, които ще намалят апетита и ще подпомогнат метаболизма ви:

Дивесил – извлек от коренищата с корените
¼ ч.чаша ситно нарязана билка се залива с 1 ч.чаша студена вода. Кисне 8 ч. Сутринта се изпива ½ - 1 ч.чаша и към накиснатата билка се доливат 1 чаша студена вода и 2 ч.лъжички водка или коняк. Оставя се в хладилник за 8 часа. Вторичният воден извлек се пие на следващия ден, като предизвиква силно намаляване на апетита за 3-4 дни.

Царевица – запарка от зърната
На 1ч.чаша вряща вода 1 супена лъжица зърна. Запарват се 1 час и течността се прецежда. Пие се по 1/2ч.чаша 3 пъти дневно 1 час преди хранене за понижаване на апетита.

Комбинация от билки
Запарка от резене ( плодовете) 3 части, липа (цветовете) 3 части, черен бъз (цветовете) 4 части, мента ( листата) 4 части, лайка ( цветовете) 3 части. На 200мл вряща вода 10гр от добре смесените билки. Запарва се, прецежда се и се пие по 1ч.чаша 2-3 пъти дневно като средство, което стимулира обмяната на веществата при затлъстяване. Курсът на прием е 8-10 седмици.

Вана с цикория
400гр от билката се заливат с 3л кипяща вода, запарват се 2 часа и течността се прецежда. Излива се във вана с температура на водата 39◦C. Процедурата продължава 10-15 минути и се прави през ден. Курсът включва 6-8 вани. Горещите вани с цикория имат и добро потогенно действие и затова се включват в целия комплекс от средства против затлъстяването.