contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Хомеопатия при тъмни кръгове (сенки) под очите

Най-разпространените причини за появата на тъмни кръгове под очите е неспазването на режима: преумо­ра на работа и при спортни занимания, късно лягане вечер, рано ставане, кратък сън. Заради това кръвта се задържа в тънките капиляри под очите и се провижда през кожата. Други причини могат да бъдат алергична реакция към декоративна козметика (туш, сенки, очна линия) поради ниското й качество или индивидуална непоносимост към някои от компонентите; услож­нения след процедура по подмладяване на кожата (дермабразия); наследственост; а също диетата, тютю­нопушенето, и дори лошата екология.

Разбира се, предателските сенки под очите може просто да се замаскират с помощта на козметични средства и специални манипулации, но най-добрият начин да се избавим от тях е да проведем несложно лечение. Като добър помощник може да послужи студена вода с добавяне на хомеопатични разтвори (на 100 мл вода по 15-20 капки разтвор от КОФЕЯ Х 3 и ЕСКУЛУС Х З, които съдействат за засилване на кръвообращенц. ето около очите, тонизират капилярите и доста бър3о отстраняват сенките. В приготвената смес натопете памучни тампони и направете компрес на клепачите При това не разтривайте клепачите, от това може да се образуват повече бръчки.

При поява на кръгове под очите, дължаща се на алер­гия, неправилно хранене и пушене, правете компресите с НУКС ВОМИКА Х 3.

При физическа преумора - с препарата АРНИКА Х 3.

При появата на тъмни кръгове под очите в съчета­ние с отоци добро средство за компреси е ХАМАМЕЛИС Х 3, под чието действие се нормализира венозният отток и се възстановява кръвообращението, изчезва подпухналостта, а кожата на клепачите придобива ка­дифена матовост.

Често тъмните кръгове придружават различни заболявания, както душевни, така и физически. При депресия, хронична патология на бъбреците или при сърдечна недостатъчност например те са почти пос­тоянни и трудно се поддават на местно лечение. В тази и подобни на нея ситуации най-добре е да се обърнете към лекар.

debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД