До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Хомеопатия при пигментни петна

Понякога по кожата на лицето се появяват така на­речените пигментни петна. Обикновено те се разпола­гат симетрично на бузите, слепоочията, над веждите и на носа, над горната устна, по-рядко на брадичката. С възрастта те се локализират предимно по бузите, по-близо до ушите, отстрани на шията. Обикновено са с неправилна форма и са рязко очертани. Цветът им е от жълтеникаво-кафяв до кафеникав.

Пигментните петна се появяват по различни причи­ни. Случва се да се образуват по време на бременност. След раждането петната постепенно избледняват и изчезват. Но при нарушаване дейността на ендокрин­ната система или при заболяването на някои вътрешни органи те могат да се запазят. Пигментация се появява също при заболявания на черния дроб, надбъбречните жлези, при анемия, нервни разстройства, наруше­ния в обмяната на веществата, повишена функция на щитовидната жлеза (хипертиреоза). При някои жени пигментните петна по лицето са сигнал за заболяване на матката и яйчниците, за настъпване на преждевре­менна менопауза. Лечението на пигментните петна с хомеопатични средства за вътрешен прием трябва да се назначи от лекар хомеопат, но някои външни сред­ства за избелваме на петната можете да приложите самостоятелно у дома. Към тях се отнасят хомеопатичното козметично масло, приготвено от 50 г зехтин, 20 мл дестилирана вода и хомеопатични препарати, които се добавят в доза 10 г, в зависимост от вашето желание да получите един или друг козметичен ефект.

» ПЕТРОЗЕЛИНУМ Х 3 - отстранява възпалението и раздразването на кожата, придава й свеж вид, повишава тургора й, нормализира пигментната обмяна, избелва кожата.

>> ТАРАКСАКУМ Х 3 - притежава противовъзпалително действие и позволява бързо да отзвучи раздразването на кожата, лющенето й, които възникват след престой на слънце. Това средство позволява да се избегнат неравонмерностите в цвета на кожата, появата на пигментни петна след слънчеви изгаряния.

» АРНИКА Х 3 - нормализира микроциркулацията на кръвта, съдейства за възстановяването на кожата, отс­транява съдовите мрежички по кожата на лицето.

За намаляване на кафеникавите петна по лицето, поя­вяващи се с възрастта, опитайте приема на СЕПИЯ 5 - по 7 гранули 3 пъти дневно, като ги разтопите под езика.

debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД