До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Хомеопатия за мазна кожа на лицето

Нарушаването на дейността на някои вътрешни ор­гани и жлези с вътрешна секреция често се придружава и с нарушения в работата на кожните мастни жлези. Те започват да отделят прекомерно много кожна мазнина и лицето става лъщящо, с отворени пори. Нерядко маз­ната кожа е налице само в някои участъци, което може да е симптом за скрито заболяване. Външна последица от подобно нарушение най-често е себореята.

За грижи и лечение на мазната кожа могат да се из­ползват домашно приготвени препарати с хомеопатични средства.

При мазна кожа се препоръчва щадящ козметичен масаж с хомеопатично масажно масло със следния състав: 50 г зехтин, 20 мл дестилирана вода, по 10 г от хомеопатичните разтвори ГРАФИТ 9, СУЛФУР 9.

Грижите за лицето с мазна кожа се заключават в системното й обезмазняване и дезинфекциране. След обичайната водна процедура лицето трябва да се изт­рие до сухо и да се обтрие с памуче, натопено в хомеопатичния разтвор МЕЛИСА Х 3, разреден десетократно с преварена вода. Това средство ликвидира възпа­лението и обривите по кожата, повишава имунната й бариера. САЛВИЯ Х 3, приготвен по същия начин, при­тежава бактериостатична и антитоксична активност, обезврежда и извежда токсините от кожните клетки, нормализира процесите на обновяване и възстановя­ване, отстранява гнойни пъпки.

debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД