До -40% на слънцезащитни продукти
contacts
afya
Марки
Категории
Продукти Разширено
Лоялен клиент
0

Хомеопатия за суха кожа на лицето

Тази кожа в млада възраст е красива, бяла, тънка. Но без подходящи грижи тя се сбръчква, покрива се с люс­пици, а с годините бързо образува мрежа от бръчки.

Понижената функция на мастните жлези, която е причина за сухотата на кожата, може да е свързана с об­щото здравословно състояние, с нарушения в обмяна­та на веществата или на витаминния баланс, с дейност­та на нервната система, със заболяване на вътрешни органи или с анемия, която много често се среща при жените, и в такива случаи е наложително обръщането към лекар.

Но често сухотата на кожата се предизвиква от раз­лични външни въздействия, като слънчевите лъчи, нис­ката температура на въздуха, вятъра и прахта, неумело­то ползване на козметични средства. За лечението й в домашни условия можете самостоятелно да прилагате хомеопатични средства.

Лосионът, приготвен от:
30 мл дестилирана вода,
10 г глицерин,
10 г хомеопатичен разтвор АРНИКА Х З(нормализира микроциркулацията в кожата, възстановява нарушенията по повърхността й, стимулира обновяването на клетките на епидермиса)
10 г хомеопатичен разтвор АЛОЕ Х 3 - за забавяне процесите на разрушаване на клетките, възстановяване на мускулните и еластиновите влакна.

Масло, приготвено от:
50 г зехтин,
20 мл дестилирана вода,
10 г хомеопатичен разтвор АРСЕНИКУМ АЛБУМ 9 (за намаляване сухотата на кожата),
10 г ХЕЛИДОНИУМ| Х 3 (това средство нормализира водно-мастната обмя­на в кожните клетки).

Използването на тези прости и евтини средства по­добрява храненето и значително намалява сухотата на кожата и съпътстващите я зачервяване, стягане, паре­не, смъдене.

Вътрешен прием:
АРСЕНИКУМ АЛБУМ 9,
КАЛИЙ КАРБОНИКУМ 9.

debit Възползвайте се от нашата система за онлайн разплащания
като плащате с дебитна или кредитна карта
debit Доставките на поръчките се извършват, чрез
куриерските услуги на Спиди АД